Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix Paderborn voor Ehning en Comme il Faut

Update
Comme il faut met Marcus Ehning. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Met een geweldig gereden barrage haalde Marcus Ehning met de Cornet Obolensky-zoon Comme il Faut zojuist de 3* Grote Prijs van Paderborn binnen. Hij hield de jonge Amerikaan Lucas Porter op B Once Z gemakkelijk achter zich. Op de plaatsen drie tot en met zeven volgden Duitse combinaties. De Nederlanders speelden geen rol van betekenis.

Elf combinaties gingen in de tweede ronde van de 1.55m-Grote Prijs van start, zij waren in het basis parcours allen foutloos. In de barrage zette Marcus Ehning op de hengst Comme il Faut al vroeg een hele goede tijd neer van 41.12 seconden. Alleen Philip Rüping kwam in de laatste rit op de Contendro I-zoon Copperfield nog erg dicht bij. In een ultieme poging om de tijd van Ehning te verbeteren kreeg hij een fout op de laatste hindernis. Rüping werd de snelste 4-fouter in 41.50 seconden en eindigde als zevende.

De 19-jarige Lucas Porter (leerling van Jeroen Dubbeldam) stuurde de merrie B Once Z (v. Baloubet du Rouet) in 43.06 seconden naar een mooie tweede plaats. Na hem volgden de Duitsers Andre Thieme met Conthendrix (v. Contendro I), Janne-Friederike Meyer op Chuck (v. Cassus), Markus Brinkmann op Pikeur Dylon (v. Diamant de Semilly) en Mario Stevens met de KWPN’er Banana Pancake (v. Empire).

Beste Nederlander werd Albert Zoer met Gigolo (v. Cicero Z) op de zeventiende plek. Hij had een balk in de eerste omloop. Willem Greve liep met Eldorado van de Zeshoek TN (v. ClintonI) tegen twee balken aan. Jeroen Dubbeldam was met Carusso LS La Silla (v. Portofino) goed onderweg tot dat hij in het zicht van de haven uit het zadel werd gewipt door een onbegrijpelijke stop van de hengst.

Kijk hier naar de rit van Marcus Ehning.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.