Ga naar hoofdinhoud

Bart Bles en Lord Sandro DDH veroveren tweede plek

Vorige week behaalden Bart Bles en Lord Sandro DDH op hun eerste Wereldbekerwedstrijd in Oslo al tweemaal een vijfde plek, vandaag in Helsinki greep Bles met de Lordanos-zoon de tweede plek in het 1,60 m. Deze UB Grand Prix werd gewonnen door de jonge Zwitser Martin Fuchs en op de derde plaats kwam de Zweed Henrik von Eckermann.

Morgen wordt de strijd om de Wereldbeker verreden in Helsinki. De UB Grand Prix vormde zodoende voor een aantal combinaties de voorbereiding op dat hoofdnummer en voor een aantal combinaties was de Grote Prijs van zaterdag het hoogtepunt van het concours. De Nederlanders presteerden in ieder geval uitmuntend, want naast Bart Bles redden ook Jur Vrieling, Maikel van der Vleuten en Henk van de Pol het tot de barrage.

Bles snelde met zijn toppaard Lord Sandro – in eigendom van De Havikerwaard – naar de tweede plaats in 36,38 seconden. Ruim een kwartseconde sneller was winnaar Martin Fuchs met PSG Future. Henrik von Eckermann werd derde met Crespo PKZ en de in ‘winningmood’ verkerende Jur Vrieling behaalde met Flash Dance van Kalevallei de derde plek. Vorige week won Vrieling de Wereldbeker in Oslo en werd hij met Flash Dance tweede in een voorname rubriek.

Maikel van der Vleuten kwam met VDL Groep Arera C (v. Indoctro) foutloos door de finish van de barrage en klokte een tijd van 39,78 seconden. Genoeg voor de zesde plek. Henk van de Pol had zijn topper Willink (v. Twister) gezadeld. De kleinzoon van Numero Uno was een tijdje uit de running vanwege blessureleed, maar lijkt weer helemaal terug te zijn. In de barrage ging het vandaag helaas niet helemaal volgens plan en de combinatie finishte met 21 strafpunten.