Ga naar hoofdinhoud

Blauwendraad’s O’Brien terug in de ring

Angelique Hoorn, hier met O'Brien., Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De negentienjarige Blauwendraad's O'Brien, het voormalige toppaard van Angelique Hoorn, heeft een comeback in de wedstrijdring gemaakt. Met de zestienjarige Gitte Bogerd, dochter van eigenaren Ruud Bogerd en Joyce Nieborg, in het zadel sprong de Olympische hengst naar twee overwinningen in de klasse B. 

“Gitte is al een aantal jaren succesvol bij de pony’s, waar ze een ervaren C-pony en een paar onervaren beestjes tot het L of M heeft gereden. Ze is nu net zestien geworden en het leek ons en haarzelf dat ze klaar is voor O’Brien. We hadden Angelique vorige week aan de lijn en die vroeg zich af of het verstandig was, zo’n hengst met dat meisje. Maar het klikt heel goed tussen die twee. O’Brien is natuurlijk super geschoold door Angelique, maar het is nog wel een handvol wat je door zo’n parcours moet loodsen, want hij is fel”, aldus de ouders.

O’Brien had eerder een uiterst succesvolle sportcarrière. Onder Angelique Hoorn nam O’Brien deel aan diverse Nederlandse Kampioenschappen, die zij in 2007 winnend wisten af te sluiten. Op de Olympische Spelen in 2008 eindigde de combinatie individueel als negende en met het team werden ze vijfde. In 2007 en 2008 maakte de combinatie deel uit van het Oranje kwartet dat in het Zwitserse Sankt Gallen de landenwedstrijd won. Daarnaast eindigde het duo talloze malen bij de eerste tien in Grand Prix’s, waarvan ze die in Mechelen en Zwolle in 2006 wisten te winnen. In 2008 zegevierden ze in de Grote Prijs van Zuidlaren en in 2009 werd de combinatie in de Grote Prijs van Geesteren tweede.

O’Brien werd op vijftienjarige leeftijd teruggetrokken uit de wedstrijdsport, nadat hij tijdens een eenvoudige training voor de tweede keer een peesblessure had opgelopen. De bij het KWPN, AES en NRPS goedgekeurde hengst herstelde van zijn blessure en wordt door zijn eigenaren ingezet voor de dekdienst.

Bron: De Hoefslag

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

3 reacties op “Blauwendraad’s O’Brien terug in de ring

 • Lin

  Ze zijn natuurlijk de eigenaren en in die hoedanigheid hebben ze alle recht dit te doen, maar…
  Een paard met deze verdiensten op 19-jarige leeftijd hoort mijns inziens niet meer in de wedstrijdring. En dan ook nog in de klasse B?
  Vind dat laatste ook niet correct naar andere deelnemers. Hij sprong ooit olympische parcoursen en dan nu landelijk in de beginnersklasse?

 • Henk

  Volledig met je eens Lin!
  Een paard wat op olympisch niveau heeft gepresteerd hoeft toch niet meer op zijn 19e de ring in?? Natuurlijk, leuk om thuis wat mee te rijden, maar na 2 peesblessure’s (aan beide voorbenen!) toch nog laten springen lijkt me niet verstandig…

 • cvo

  Nou 19 jaar nog zeker niet oud en zeker niet als hij fit is. Waarom zoon paard niet lekker de ring in laten gaan iets laten doen waar hij super goed in is. Maar ik denk dat het niet oneerlijk is tegenover de andere deelnemers er zijn meer paarden die misschien nog wel makkelijker te rijden zijn als o brien. Zijn kwaliteiten heeft hij mee als ik zoon geweldig paard aan mijn dochter kon geven dan kreeg ze die zeker, want iedereen wil uiteindelijk dat zijn kind leuk mee kan rijden. Ik zeg heel veel succes Gitte met O brien en dat er nog vele oranje strikken mogen komen!!!!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook