Buying en W.Esther de Jeu laten jury smullen

Jessica Buying, W. Esther De Jeu

Van de elf Lichte Tour-starts in Lisse, sprongen Jessica Buying en W.Esther de Jeu (v.Rousseau) er het meest uit. “Dit was genieten. Het was een ware verademing”, aldus jurylid Jacques van der Harst. Volgens Van der Harst reed Jessica Buying een echte ‘wow-proef’, die goed was voor dik 70%. Annette van der Knaap en de bergopwaarts bewegende Ultimo S (v. Olivi) volgden.

“W.Esther de Jeu is een paard met ontzettend veel vermogen en ze ging met veel gemak door de proef. Nu zaten er nog wat kleine foutjes in de proef en ook kan de buiging beter. Als Jessica haar daarin beter kan bevestigen, kan de score wel 75% worden.”

De kans is groot dat Buying zich dankzij haar prestatie in Lisse heeft geplaatst voor de halve finale van de indoor kampioenschappen. “Ik ben heel benieuwd hoe ik me daar staande ga houden in het sterke deelnemersveld. We gaan ons best doen!”

Uitslag Prix St. Georges:
1 Jessica Buying, W.Esther de Jeu (v. Rousseau) 70,26%
2 Annette van der Knaap, Ultimo S (v. Olivi) 66,78%
3 Daniëlle Heijkoop, Action (v. United) 66,64%
4 Wijnanda van Brenk, Urbanes (v. Gribaldi) 66,25%
5 Daniëlle Keur, River’s Modor (v. Rafürstinels) 64,08%
6 Van der Knaap, Uriah Heep (v. Diamond Hit) 63,09%
6 Eline Hartog, Verdi (v. Métall) 63,09%
8 Renske van den Buijs, Wervelwind (v. Don Primaire) 62,83%
9 Geert-Jan Raateland, TC Washington (v. Polansky) 62,50%
10 Amanda Rijkeboer, Powerplay (v. Samber) 60,20%
Lees woensdag meer in De Paardenkrant

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.