Ga naar hoofdinhoud

Carl Hester ondersteunt Valegro Syndicaat niet

Carl Hester laat weten het door fans op Facebook opgerichte Valegro Syndicaat niet te ondersteunen. Het doel van het syndicaat is geld inzamelen om 49% van Valegro (v. Negro) te kopen en het paard op deze manier te behouden voor zijn amazone Charlotte Dujardin.

Afgelopen kerst besloot een fan tot oprichting van de Facebook pagina en riep dressuurfans op geld te storten op de rekening van een Britse notaris. Deze tussenpersoon zou het geld in handen houden tot er genoeg geld bijeen gezameld zou zijn om de helft van Valegro aan te kopen. Volgens de pagina zijn er 2,5 miljoen Britse ponden nodig om 49% van de tienjarige zoon van Negro aan te kopen. De ruin is nu nog in eigendom van Carl Hester en zijn zakenpartner Roly Luard.
Carl Hester: “Ik sta niet achter deze actie. Ik haat smeken. Het zorgt voor vervelende situaties. Roly en ik zijn niet door de initiatiefnemer van deze actie benaderd en hoewel het vast een goedbedoelde actie is, zijn wij nooit van plan geweest zoveel geld te vragen. Daarnaast is het verschrikkelijk ingewikkeld om zo’n groot syndicaat legaal te krijgen.” De Britse winnaar van Olympisch teamgoud gaat verder: “Ik heb nooit verborgen dat Valegro na de Olympische Spelen verkocht zou worden en dat is na alle successen natuurlijk extra vervelend. Roly en ik zijn als eigenaren van mening dat een liefhebber van de sport de kans moet krijgen hem te kopen. In deze moeilijke economische tijden verwachten wij niet van anderen dat zij bijdragen aan het behoud van Valegro.”

Bron: Horses / Eurodressage / De Hoefslag

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook