Ga naar hoofdinhoud

Damon Hill en Langehanenberg winnen overtuigend Kür

Helen Langehanenberg reed haar sierlijke Damon Hill NRW (v. Donnerhall) naar een overtuigende eerste plek in de Grand Prix Kür in Aken. Ze scoorde 85,300% met tweemaal 90% voor het artistieke deel. Isabell Werth werd tweede en de Deense nathalie zu Sayn-Wittgenstein werd derde.


Damon Hill werd door alle juryleden op de eerste plek geplaatst en was daarmee een meer dan overtuigende winnaar. Isabell Werth reed Don Johnson FRH (v. Don Frederico) met een score van 82,075% naar de tweede plek. Zij werd echter door Leif Törnblad op een zesde plek geplaatst.

Datzelfde Deens jurylid plaatste ook zijn landgenote Nathalie zu Sayn-Wittgenstein op een zevende plek, terwijl zij uiteindelijk met 80,900% derde werd. Vierde werd eveneens een Deense, namelijk Anna Kasprzak. Zij reed Donnperignon (v. Donnerhall) naar 80,475%. Daarmee was de gehele top vier ingenomen door paarden uit de D-lijn.

Danielle Heijkoop werd negende met Kingsley Siro (v. Gribaldi) en zorgde daarmee voor het beste Nederlandse resultaat. Diederik van Silfhout werd twaalfde.

Daniëlle Heijkoop reed in het eerste gedeelte van de Kür iets achter de muziek aan, maar in het tweede gedeelte paste alles perfect. Ook nu weer maakte deze combinatie indruk met zeer sterk gereden piaffe en passage onderdelen. Heel fraai werd de uiterst moeilijke overgang van galop naar piaffe gereden. “Ik ben best tevreden, maar heb ook gemerkt dat ik in alle drie wedstrijden foutjes heb gemaakt die punten hebben gekost. Daar gaan we nu hard mee aan het werk. Aan de andere kant rijd ik pas een jaar Grand Prix en reed ik hier in Aken van voor de tweede maal de Special en de Freestyle. In de Kür kon ik een foutje herstellen. Ik reed acht changementen om de pas, terwijl ik er negen moest maken. Daarom maakte ik er op de eerst volgende diagonaal, die ik als reserve heb ingebouwd, meteen maar 15, die niet alleen mooi royaal gesprongen werden maar ook kaarsrecht waren”, vertelde Heijkoop, wiens focus het afgelopen jaar vooral op de Grand Prix heeft gelegen. In de aanloop gaat de leerling van Anky van Grunsven vooral aandacht besteden aan het basiswerk. “We zullen vanuit het basiswerk aan het werk gaan met de details en hopelijk zijn we in staat om tussen nu en het NK in Hoofddorp nog progressie te boeken. We hebben mooie scores gerealiseerd, ondanks de foutjes, dus kunnen die scores zonder foutjes nog hoger uit gaan vallen!”.

Ook Diederik van Silfhout was een tevreden mens. “Voor mijn gevoel verbeterde Vorst tijdens deze wedstrijd. Tijdens de Freestyle bleef hij er in de draf goed aan trekken. Misschien dat de galop iets minder was dan in de Grand Prix en de Special, maar het goede gevoel groeide bij mij met de dag”, vertelde Van Silfhout, die er niet om heen draaide dat zijn belangrijkste doel was om deze Kür te mogen rijden. “Vorst is nog een relatief gezien groen paard en als het dan loopt dan lukt het en als het niet lukt dan heb je pech. Gelukkig lukte het me en behaalde ik in de Special een score van 70%, waardoor ik ook in de Kür van start mocht gaan”.

“Laten we tevreden zijn. Daniëlle heeft hier haar visitekaartje afgegeven en ook Diederik heeft een zeer goede prestatie neergezet. Het zijn twee jonge combinaties die zich hier om dit podium niet alleen hebben laten zien, maar zich ook hebben waar gemaakt”, aldus bondscoach Wim Ernes.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses / KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook