Ga naar hoofdinhoud

Indoorkampioenschap Panningen levert sterk Team Zuid op

Op Manege de Cavaliers in Panningen hebben afgelopen weekend de indoorkampioenschappen van District Zuid plaatsgevonden. Piet Peepers, Carlo Vermeulen en Kenny Kanora zijn enkele kersverse kampioenen. Met de behaalde resultaten is Team Zuid voor de Strijd der Districten compleet.

Strijd der Districten

De Strijd der Districten wordt op 19 februari gehouden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

De vier mendistricten Noord, Oost, Zuid en West strijden tegen elkaar met een team, bestaande uit 2 enkelspan pony’s, 2 tweespan pony’s, 2 vierspan pony’s, 2 enkelspan paarden en 2 tweespan paarden. Team Zuid is door de indoorkampioenschappen definitief geworden.

Finale parcours

Het parcours op de kampioenschappen werd gebouwd door het team van Jeroen Houterman en zorgde voor een sportieve strijd. In de finale ontstond in sommige rubrieken een flinke verschuiving in het klassement.

Bij de vierspan paarden kwamen slechts twee deelnemers aan de start. Eduard Simonet ging er met de winst vandoor met een totaal van 253,75 strafpunten. Tom Leys volgde op de tweede plaats met 273,36 strafpunten.

Finale tweespan

De finale tweespan paard werd gewonnen door Carlo Vermeulen met totaal 107,76 strafpunten. Hij maakt samen met Jonas Corten deel uit van het team voor de Strijd der Districten die in de finale tweede werd.

Finale enkelspan

Piet Peepers wist de finale enkelspan paard te winnen. Zijn totaal van 102,50 strafpunten bleek goed genoeg voor de winst in het kampioenschap maar levert hem geen plaats op in het team voor de Strijd der Districten. Eline Houterman werd tweede in het kampioenschap en maakt wel onderdeel uit van het team.

Vierspan pony

Kenny Kanora werd eerste in de finale vierspan pony/tandem en maakt deel uit van het team. Nick Weytjens werd derde in de finale en vormt samen met Kenny het vierspan ponyteam. Roy van der Velden werd tweede in de finale maar maakt geen deel uit van het team voor de Strijd der Districten.

Tweespan pony

Frans Marijnissen werd eerste in de finale tweespan pony. Hij maakt samen met Marleen Verstraeten deel uit van het team, die gisteren niet goed genoeg reed om mee te mogen doen in de finale.

Enkelspan pony

Ronald Looijmans wist de finale enkelspan pony te winnen. Hij zal samen met Kees Thielen het team vormen voor de Strijd der Districten.