Ga naar hoofdinhoud

Koen Vereecke pakt Vlaams kampioenschap

Koen Vereecke, hier met Qualite van de Begijnakker.
Het op Jumping Mechelen verreden Individueel Vlaams Kampioenschap is gisteren gewonnen door Vereecke. De tweede plek was voor de amazone Catherine van Roosbroeck, terwijl Olivier Philippaerts derde werd.


Vereecke reed zijn Allegro C van de Donkhoeve (v. Mr. Blue) naar de overwinning in het kampioenschap dat werd op gedragen aan de deze maand overleden springruiter Nick Motmans. Vereecke pakte de winst in 33,28 seconden, terwijl Catherine van Roosbroeck en Calumet in 33,74 seconden op de tweede plek belandden. Olivier Philippaerts zadelde Cooper van de Heffinck (v. Caretino) en werd in 34,86 seconden derde.

Voor Patrik Spits zat er een vierde plek in, terwijl Ann Carton-Grootjans vijfde werd.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Eén reactie op “Koen Vereecke pakt Vlaams kampioenschap

  • Karel de Lange

    Ook dit paard is weer een typisch voorbeeld van gelijke genen en typen maar ook van de kortzichtigheid van de fokleiders. Net als Ridder (Salut x Ramzes AA x Ipsos ox) en Oldenburg (Inschallah AA x Weinstern) werd ook de meest winnende zoon van Nimmerdor, de hengst Zadok (Nimmerdor x Marco Polo x Amor x Assad ox), bij zijn terugkeer uit Amerika niet meer tot de fokkerij toegelaten. Uit 85 kinderen leverde hij niettemin 11 internationale en een hele reeks eerste klas springpaarden. Zijn overgrootmoeder, de NWP-merrie Sheila (Assad ox x Tello), behoorde met 2 internationale springpaarden van haar 5 kinderen tot een van de eerste prestatiemerries bij het KWPN.
    Voeg daarbij de Shagya/Arabische genen van Tello, Chin Chin, Wagner, Amor, Dorette, Fax I, Ramiro Z en Gotthard en het succes van deze genetische combinatie, die Rosie al eerder in zijn artikel IDS 25/99 en in zijn opinie (Horses) van 12-7-2013 constateerde, valt precies als een sluitende puzzel samen.
    Overigens blijven fokleiders vasthouden aan een selectie die sterk ontleend is aan het populaire handelsjargon en die geen enkel internationaal spring- of dressuurpaard in de praktijk laat zien. Internationale springpaarden springen niet met het hoofd tussen de voorbenen (met de schoft omhoog) en een “bolle” rug en internationale dressuurpaarden kunnen niks met een zwaaiende voorbeenaandrijving maar moeten het hebben van een dalende achterhand waardoor de voorhand kan rijzen die wel tot de FEI-voorgeschreven gebalanceerde beweging leidt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.