Ga naar hoofdinhoud

Strengere regels zweepgebruik draverijen Pennsylvania

Foto Lonneke Ruesink
De draverij-autoriteiten van de staat Pennsylvania in Amerika hebben strengere regels aangekondigd met betrekking tot het zweepgebruik tijdens wedstrijden.

Rijders moeten voortaan altijd met twee handen hun leidsels blijven vasthouden, waardoor het gebruik van de zweep beperkt blijft tot de beweging van de pols of de onderarm.

“Ons nieuwe beleid rond zweepgebruik is de meest vooruitstrevende van het land. We geven om de paarden en hopen dat families naar de banen zullen blijven komen om te genieten van deze prachtige sport hier in Pennsylvania”, aldus Harness Racing voorzitter Jonathan Newman. “De drafsport is een tijdloze sport die afhankelijk is van de kwaliteit van de paarden, dus het beschermen van deze topatleten heeft een hoge prioriteit”, zegt George Greig van het Landbouw Departement van de staat Pennsylvania over de nieuwe regels.

Bron: Horses / Horsetalk

4 reacties op “Strengere regels zweepgebruik draverijen Pennsylvania

  • eddy crul

    Deze regel is bij ons (België) al meer dan 20 jaar in voege.En ik denk in Nederland en Frankrijk ook.Hier noemt men het verboden te slaan met de teugels in één hand.Een jockey kan even hard slaan met de teugels in twee handen dan met de teugels in één hand.Dus hypocrieter kan het niet.
    Er is maar één goede regel en dat is de zweep afschaffen.

  • Els Janssen

    In Nederland is het al heel lang verboden bij draverijen om de lijnen in één hand te pakken. Ook wordt er streng toegezien op (overmatig) zweepgebruik. Overmatig gebruik wordt gestraf met boetes, die bij recidive worden verdubbeld.

  • Els Janssen

    Ben zelf geen voorstander van gebruik van de zweep bij paardenkoersen, behalve wanneer dit is om een paard recht te houden. Dit kan van belang zijn voor de veiligheid in de koers en daarbij hoeft het paard niet of nauwelijks geraakt te worden. Eddy Crul vergist zich, als hij beweert, dat je met de teugels of lijnen in 2 handen nog even hard kunt slaan als met de teugels / lijnen in 1 hand. Ben al ruim 40 jaar betrokken bij rennen & draverijen, dus weet waar ik ovder praat.

  • eddy crul

    Beste Els Janssen,ook ik heb 15 jaar in de sulky gezeten en heb heel wat dravers getraind.Dus misschien weet ik ook waarover ik praat.Maar om u een plezier te doen wil ik er wel het volgende van maken.”Deze regel is hypocriet want met de teugels in beide handen kan men nog altijd veel te hard slaan waarbij het paard veel te veel pijn moet incasseren.Zeker bij de paarden die op hun check lopen en met losse teugels blijven draven.Een zweep gebruikt als slaginstrument is een barbaars tuig en dit geldt in alle disciplines..Slaan met de teugels kan ook en de drafkoersen zouden er veel beschaafder uitzien.
    Het ergste is nog als het paard niet meer kan,dat men dan nog het meeste gaat slaan en als je dan goed kijkt zie je het paard niet meer versnellen,misschien hoogsten een meter verder lopen.
    Mijn drafperiode is reeds lang voorbij ,maar als oud fervent en fanatiek drafliefhebber was ik twee jaar geleden in Frankrijk en kon het toch niet laten in Cagnes-Sur-Mer de drafwedstrijden te gaan bezoeken.Wel beste Els hoe de dravers daar van de piste kwamen was niet leuk om zien.Na drie koersen vroeg ik mijn vrouw om weg te gaan.Ik kon het niet meer aanzien.Het afschaffen van de zweep zal volgens mij veel goed doen aan de drafsport.De paarden zullen ook hard lopen en tenslotte is het voor iedereen gelijk maar een hemel van verschil voor de paarden.Vroeg of laat zal tegen het zweepgebruik in de rensport protest komen van buiten uit. Het is beter dat de betreffende disciplines op eigen initiatief dit eikel punt rechtzetten.De graad van beschaving van een volk kan men afleiden uit hoe dit volk met zijn dieren om gaat.Heb ik eens horen zeggen en ik ben het daar mee eens.Ik denk wel dat we mekaar begrijpen. vr gr EC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.