Ga naar hoofdinhoud

Veterinaire thema’s op Bit Trainingsdagen in Drachten

Foto Lonneke Ruesink
De komende weken geven gerenommeerde dierenartsen in het Fries Paardencentrum te Drachten workshops en clinics over zeer uiteenlopende onderwerpen.

Hieronder het volledige programma:

woensdagmiddag 2 januari:

Hoefsmid Hans van Maurik over ‘Kromme tenen’

Een lezing met veel beeldmateriaal over hoefproblemen en de mogelijkheden die de hoefsmid heeft om paarden te helpen.

 

woensdagavond 2 januari:

19.00 – 20.00 Drs. Evy de Brabander over ‘Komt een paard bij de tandarts …’ Een lezing over gebitsproblemen bij paarden, de effecten daarvan op training en spijsvertering, en de oplossingen.

20.00 – 21.00 Drs. Astrid Bos over ‘Raadsels van de Ruggengraat’ Een lezing met beeldmateriaal over rugproblemen bij paarden, de gevolgen daarvan voor de sport, verborgen gebreken bij keuringen en andere ellende die de paardeneigenaar kan overkomen.

21.00 – 22.00  Drs. Frerik ter Braake / Drs. Evy de Brabander/ Hoefsmid Hans van Maurik over ‘Help, mijn paard is kreupel! Wat nu?’ Een lezing over de diverse soorten kreupelheden, de mogelijkheden van o.a. röntgen, echo en mri om de oorzaak ervan vast te stellen, en de actuele stand van de wetenschap ten aanzien van behandeling.

 

dinsdagavond 8 januari:

19.30 – 20.30 Drs. Lieuwke Kranenburg over ‘Rhinopneumonie’ Een lezing over Rhinopneumonie, hoe te herkennen en te handelen.

20.30 – 21.30 Drs. Krijn van Muiswinkel over ‘Koliek, de fabels en feiten’ Een lezing over de verschillende vormen van koliek, hoe die te herkennen, en praktische tips hoe te reageren.

 

woensdagavond 9 januari:

19:00 – 20:00 Drs. Astrid Bos over ‘Pezen: afschrijven of genezen?’ Een lezing over peesproblemen bij paarden, de beste behandelingsmethoden en de kans op herstel.

20:00 – 21:00 Drs. Krijn van Muiswinkel over ‘Koliek, de fabels en de feiten’ Een lezing over de verschillende vormen van koliek, hoe die te herkennen, en praktische tips hoe te reageren.

21:00 – 22:00 Drs. Ellen Compagnie vertelt alles over Castratiemethodes.

 

dinsdagavond 15 januari:

19.00 – 20.00 Drs. Evy de Brabander / Drs. Astrid Bos over: ‘Elk jaar mijn merrie drachtig. Kan dat?’ Een lezing over hedendaagse voorplanting bij paarden. Opvoelen, scannen, inspuiten, insemineren, diepvriessperma of terug naar de natuurlijke dekking?

20.00 – 21.00  Drs. Esther de Melker over ‘Embryotransplantatie, trend of toekomst in prestatiefokkerij?’ Een lezing over de huidige ontwikkelingen in de wereld van de embryotransplantatie en de betekenis ervan voor de toekomst.

21.00 – 22.00  Drs. Frerik ten Braake over ‘OCD, opereren of laten zitten’ Een lezing over osteochondrose, de oorzaak ervan, hedendaagse operatietechnieken, de risico’s en de gevolgen voor sport en fokkerij.

Woensdagmiddag 16 januari

13:00 – 14:00 Het effect van speciaal hoefbeslag te voorkoming van peesblessures. Drs. Waling Haytema en Drs. Don van de Winkel vertellen er alles over.

14:00 – 15:00 Drs. Joost Hezemans vertelt alles over de opties bij castratie.

15:00 – 16:00 De zuurstofketen bij paarden: hart en longen. Drs. Marco de Bruijn vertelt er alles over.

Meer informatie en kaarten reserveren op www.bittrainingsdagen.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook