Ga naar hoofdinhoud

Nederlands Horseball team goed voorbereid naar EK

Van 9 tot en met 14 augustus wordt in Saint-Lo, Frankrijk het Europese Kampioenschap horseball voor dames georganiseerd. Nederland is dit jaar ook voor het eerst vertegenwoordigd met een team. Voor een optimale voorbereiding vond er van 23 tot 25 juli een trainingsweekend plaats op het KNHS-centrum in Ermelo.

Het Nederlands team bestaat uit vier dames van Horseballteam Vries en vier speelsters van Horseballteam Brembos uit Heerle. 

Tijdens het trainingsweekend is vooral ingezet op teambuilding en het goed spelen in de vooraf bedachte formatie. Na het officiële gedeelte met KNHS hebben de speelsters door middel van een buitenrit over de uitgestrekte Veluwe in een ontspannen sfeer de basiscontacten gelegd. Later op de avond zijn aan de hand van videobeelden de trainingen van de afgelopen periode geëvalueerd.

Zaterdagochtend is gestart met een 3,5 uur durende training op positiespel en spelhervatting. In de middag hebben de dames voor de laatste keer de competitiestrijd, tegen elkaar kunnen uitspelen tijdens een paintbalspel. ’s Avonds stond het Belgische horseball topteam de dames op te wachten om als sparring partner te fungeren. Met tegenstand van de Belgen kon de ochtendtraining uitgeprobeerd worden. Alle situaties zijn weer aan de hand van videobeelden geëvalueerd.

Zondagochtend werden strategieën bijgesteld en aangescherpt in een spel opnieuw tegen de Belgen. Aan het eind van de wedstrijd hebben zij in de dames een geduchte tegenstand ervaren.
Terugkijkend naar dit weekend hebben zowel de trainster als de coach uitgesproken dat ze dit weekend als zeer waardevol hebben ervaren. Valerie Antheunis van het Belgische damesteam heeft gezegd veel vertrouwen te hebben in Nederlandse dames, en een volwaardig team tijdens het EK.

Kijk hier voor meer informatie over Horseball.

Lees ook het artikel over het Nederlands team onderweg naar het EK in Bit 179, die nu in de winkel ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.