Ga naar hoofdinhoud

Guus eerste fjord op Masterclass

Jolanda Adelaar GuusGuus is sinds september de eerste fjord die deelneemt aan de Masterclass NHB Deurne. Om deel te nemen aan de Masterclass moet een dressuurcombinatie minimaal ZZ-licht rijden. Amazone Jolanda Adelaar is de eerste amazone met een fjord die aan deze eis voldoet.

Jolanda Adelaar was in 2000 al Z2 + 20 winstpunten, maar mocht vanwege de te lage stokmaat van Guus (1,49 meter) niet doorstromen naar de ZZ-licht. Sinds 2006 mogen ook paarden vanaf 1,48 meter doorrijden tot de Grand Prix op nationaal niveau. Inmiddels rijdt ze ZZ-licht en voldoet ze daarmee aan de eis om deel te nemen aan de Masterclass.

Met haar Guus mag Jolanda Adelaar nog altijd niet deelnemen aan de standaard vierjarige opleiding van Deurne; voor die opleiding geldt een stokmaateis van 1,60 meter. ,,Ik hoop dat NHB Deurne, ook voor de andere opleidingen, leerlingen met een klein paard gaan toelaten. Onderwijs dat als het ware de toekomst van de paardenwereld opleidt, zou wat mij betreft meer moeten kijken naar motivatie, doorzettingsvermogen en het ruitergevoel bij de selectieprocedure en minder naar het materiaal dat een ruiter op dat moment tot zijn/haar beschikking heeft”, aldus Adelaar.

4 reacties op “Guus eerste fjord op Masterclass

  • fiona

    Geweldig van Guus en Jolanda,alleen jammer van die paar domme regels!!!!!!
    Die combinatie moet gewoon doorgaan,alleen al door hun doorzettingsvermogen,bewonder ik ze al.
    Ik hoop echt Jolanda,dat je de opleiding mag volgen samen met Guus!!!!!!!

  • MirjamN

    Ben het helemaal met Jolanda eens. De regels omtrent stokmaat raken kant noch wal. Niet alleen vor wat betreft de toelatingseisen voor een opleiding, maar tevens in de springring of eventingwedstrijden. Het niveau moet passen bij het paard/de pony en de leeftijd van de ruiter moet er niet toe doen.

  • Proficiat aan Guus en Jolanda!!
    En boe boe boe aan de mensen die die stomme regeltjes niet snel gaan afschaffen!!

  • cavalia

    Jolanda Adelaar is inmiddels geslaagd voor de Masterclass met Guus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.