Ga naar hoofdinhoud

BWP stammoeder Ukase Ter Putte overleden

Cameron Hanley met Eis Isaura Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Het BWP maakte vanmorgen op de website bekend dat Ukase Ter Putte (Darco x Quidam de Revel) dinsdagochtend in haar vertrouwde paddock te Assenede totaal onverwacht gestorven. De moeder van de BWP-goedgekeurde hengst Elvis Ter Putte en de in Denemarken goedgekeurde Favorit ASK, beiden van Diamant de Semilly, werd 21 jaar oud.

De Darco-dochter Ukase Ter Putte is voor het Belgische stamboek een waardevolle fokmerrie, de combinatie met Diamant de Semilly was bijzonder succesvol. Van Diamant gaf zij onder andere de BWP-goedgekeurde hengst Elvis Ter Putte en Favorit ASK, in 2017 in Denemarken geëerd als ‘hengst van het jaar’. Haar hengstveulen uit 2017, Rock & Roll Ter Putte, was het op twee na duurste veulen op de BWFA auction, hij bracht 32.000 euro op. Dit jaar verwacht men via ET opnieuw nakomeling van Diamant de Semilly.

Eis Isaura

Ukase’s tienjarige Tinka’s Boy-dochter Eis Isaura is een aanstormend talent onder het zadel van de Ier Hanley Cameron. Vorige week werd het paar zevende in de 5* Grand Prix in Bordeaux.

Bron BWP

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook