HK SBS: 19 rijpaardhengsten goedgekeurd

Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Rick Helmink

Van de 44 hengsten in het boekje van SBS keuring in Gesves zijn er vandaag 19 goedgekeurd. Het gaat om een eventer, drie dressuurhengsten en 15 springhengsten. Bij de springhengsten was uiteraard het bloed van de stoeterij Horses Of Belgium (de Sitte-paarden) goed vertegenwoordigd en Baloubet du Rouet, die zijn carriere als fokhengst bij het SBS begon, kreeg een directe zoon en twee kleinzonen (van Balou du Rouet) goedgekeurd. 

Baloubet du Rouet is niet de enige grootheid die als eerste bij het SBS werd goedgekeurd. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor Nabab de Reve en Kannan. Het kleine, maar al zeer oude, Belgische stamboek vierde dit jaar haar 30ste hengstenkeuring en daar konden – tot vreugde van het stamboek – 12 SBS-gefokte hengsten worden ingeschreven.

Van de in totaal 21 goedgekeurde hengsten (twee pony’s naast de 19 rijpaarden) zijn 18 driejarig, een vierjarig en twee ouder: de twaalfjarige op 1,50m niveau actieve Gayatri van ’t Welthof (Nonstop x Jus de Pomme) en de dertienjarige volbloed Sunny Sam xx (Black Sam Bellamy xx x Dashing Blade xx), die als eventer werd goedgekeurd.

Dressuurhengsten

De vierjarige goedgekeurde hengst is de SBS-gefokte Iron Man VA (Bailamos Biolley x Jazz). Een van de drie goedgekeurde dressuurhengsten. De andere twee zijn de driejarigen Firenze (Finest x Ricardos, voor 38.000 geveild op de Hannoveraanse eliteveiling in Verden, klik hier voor een video) en de in Frankrijk gefokte KWPN’er Kheops d’Hathor (Toto jr x Amsterdam).

Goedgekeurde driejarige springhengsten

Onder de viertien goedgekeurde driejarige springhengsten twee Nederlandse fokproducten: de door Stal de Krochten uit Rijsbergen gefokte Vedet DK Z (v. Vagabond de la Pomme) en Valuta DK Z (v. Vagrant Z).

HengstAfstammingStamboek
Jeuzolympix des SymesBalou du Rouet x Arko IIISBS
Jasco de BourbecqBalou du Rouet x Orlando van de HeffinckSBS
Jaqcuart du SeigneurBoyfriend du Seigneur x Ogano SitteSBS
Jaloubet des PeupliersBaloubet du Rouet x VerdiSBS
NNCascadello I x Cassini IIHOLST
Fuhrer de MaugréComme il faut x Ogano SitteSF
Jobolensky Sitte (zie video onder)Cornet Obolensky x Button SitteSBS
Juke d’Epinette Dayton Sitte x Rexar du HoussoitSBS
Junior du SeigneurEternity du Seigneur x Calvaro ZSBS
Jewel’s Fee de SeptonJenson van ’t Meulenhof x AlcatrazSBS
Pomme BlueMr Blue x HeartbreakerBWP
Vedet DK Z Vagabond de la Pomme x CarthagoZ
Valuta DK Z Vagrant Z x AndiamoZ
Joker de L’Enclose De L’ange (zie video onder)Zinedine x Ugano SitteSBS

Handige links

Klik hier voor de collectie goedgekeurde hengsten
Klik hier voor de catalogus
Klik hier voor de collectie op HorseTelex

Video’s

Jobolensky Sitte:

Joker de L’Enclos de L’Ange

Bekijk hier een deel van het vrijspringen op zaterdag:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.