Ga naar hoofdinhoud

Kloon springhengst Zandor Z geboren

De Zangersheide-gefokte springhengst Zandor Z (Zeus x Polydor), die internationale successen boekte onder het zadel van Jos Lansink, is gekloond. De kloon is ‘geproduceerd’ door het Franse bedrijf Cryoozootech. Het veulen is al op 26 november 2011 geboren en staat op stoeterij Zangersheide in Lanaken. Daar werd hij afgelopen weekend tijdens de open dagen gepresenteerd.

Zandor Z kwam zelf in 1989 ter wereld. Hij won met Jos Lansink onder meer de Grote Prijs van Bordeaux. Hij won de titels ‘Sire of the World’ in 1998 en ‘Best Stallion’ in 1999. Hij bracht meer dan honderd succesvolle nakomelingen. Dit zijn onder meer Zorro Z van Edwina Tops-Alexander en Zeta de Hus Z van Kevin Staut. In Nederland is Zandorra Z bekend, die onlangs met Maikel van der Vleuten in Leipzig in de prijzen viel.

Bron: Horses.nl

3 reacties op “Kloon springhengst Zandor Z geboren

  • jacque

    foto’s/filmpjes??? Iemand?

  • Rianne

    Best wel gaaf dat het gelukt is maar wat gaan ze met die kloon doen? Alleen gebruiken voor zijn sperma? Want als je een dier/paard kloont dan is het toch zo dat ie -als het waren- even oud is als het dier van wie het gekloond is? Dus dan heb je een (22 jaar?) oud paard…

  • Feanaro

    In het geval van kloonschaap Dolly werd ze geboren als zesjarige lammetje: de donorcel was immers ook zes jaar oud. Dolly stierf dan ook toen ze zes jaar was: bij elkaar opgeteld dus twaalf, en dat is de gemiddelde leeftijd voor een schaap.

    Blijkbaar neemt de nieuwe cel ook de afwijkingen en ziekten mee, waardoor het gekloonde dier in dezelfde gezondheid en dezelfde leeftijd verkeert als het donordier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.