Ga naar hoofdinhoud

De Niro met afstand aan kop WBFSH-ranking

Exclusief
De Niro (v. Donnerhall)
De Niro (v. Donnerhall) staat met afstand aan kop van de WBFSH-ranking voor dressuurhengsten in 2016. Zijn nakomelingen verzamelden 34.866 punten. Gribaldi staat op 2 met 22.639 punten gevolgd door Sandro Hit, de hengst die volgens velen nooit in staat zou zijn Grand Prix-paarden te leveren. De dynamische en gewogen (klik hier voor uitlegHorseTelex Results vererverranking laat een ander beeld zien, daar staat Rubin Royal OLD aan kop. 

Zowel op de WBFSH-ranking als de HorseTelex Results-ranking boeten de KWPN-hengsten in. Vorig jaar stond Jazz nog op de vierde plaats op de WBFSH-ranking, dit jaar staat hij op de zesde plaats. Op de HorseTelex-ranking staat Jazz tiende.

Negro steeg ten opzichte van vorig jaar, van de negende naar de achtste plaats. Op de HorseTelex Results-ranking staat hij zelfs derde.

HorseTelex Results

De Niro, in 2012, 2013 en 2015 nummer 1 van de WBFSH-ranking staat bij HorseTelex Results tweede. Rubin Royal OLD is op dit moment met afstand de topper van de HorseTelex-ranking, de WBFSH berekende een vierde plaats voor hem. Een andere topper van de HorseTelex-ranking is de als vierde geplaatste Don Primero-zoon Dimaggio. Op de WBFSH-ranking komt hij niet verder dan plaats 13.

Donnerhall-bloed

Op zowel de HorseTelex als de WBFSH-ranking is het D-bloed van Donnerhall (zelf 11e) dominant. In de toptien bij de WBFSH staan De Niro, Don Schufro en Diamond Hit. In de toptien bij HorseTelex Results staan De Niro, Dimaggio en Don Schufro.

Klik hier voor de volledige WBFSH-vererverranking 2016. 

Klik hier voor de dynamische HorseTelex Results Ranking.

Klik hier voor meer uitleg over de HorseTelex rankings.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook