SELL: Toto jr-zoon Montecarlo Texel voor 27.000 euro naar Laura Graves Update

Glock's Toto jr met Marieke van der Putten. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Laura Graves – die eerder haar huidige toppaard Verdades (v. Florett As) als veulen in Nederland kocht – mag voor de toekomst opnieuw een KWPN’er in haar stallen verwelkomen. Haar sponsor Robert Lindholm heeft voor de Amerikaanse topamazone vanavond op de SELL Veulenveiling Brabant het hengstveulen Montecarlo Texel (Glock’s Toto jr x  Krack C) aangeschaft. Voor dit fokproduct van Wim van der Linde uit Texel viel de hamer bij 27.000 euro.

Sponsor Lindholm schafte bij Schockemöhle al eerder een Totilas-nakomeling aan. Met zijn nieuwe aanwinst Montecarlo Texel heeft hij een duidelijk doel voor ogen: de Olympische Spelen van 2028.

NMK-kampioene en goedgekeurde hengst

Montecarlo Texel is gefokt uit Veniz (v. Krack C). Deze merrie bracht eerder de NMK-kampioene Iveniz Texel RS2 (v. Negro) en de bij meerdere stamboeken goedgekeurde hengst Enzo Ferrari (v. Painted Black).

Topruiters

Wim van der Linde had vorige week al met 51.000 euro de veilingtopper op de veiling in Borculo in handen. De fokker kan zijn geluk niet op. “Deze jaargang is buitengewoon, dat maak ik nooit meer mee”, glundert Van der Linde. Vorige week vertrok het veulen naar Laurens van Lieren en deze Glock’s Toto jr-zoon werd door de sponsor van de olympische amazone Laura Graves aangeschaft. “Je fokt ze uiteindelijk voor de sport, dat ze dan bij zulke ruiters terecht komen, daar kan ik alleen maar van dromen.”


De Glock’s Toto jr.-nakomelingen waren op SELL Veulenveiling Brabant gewild. Zo werd het hengstveulen Milano van de Baanse (mv. Riant) al eerder op de avond voor 10.000 euro afgeslagen.

Comme il Faut

Bij de springveulens was Comme Ci Comme Ca (Comme il Faut x Cassini II) de veilingtopper. Dit bruine merrieveulen, gefokt door R. Aarts en Julia van Benten, werd voor 16.000 euro verkocht aan Paardensportcentrum Lichtenvoorde.

De gemiddelde prijs van de 63 spring- en dressuurveulens kwam uit op 6.330 euro.


Klik hier voor de livestream van ClipMyHorse.tv

Klik hier voor de volledige collectie.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/SELL

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.