Ga naar hoofdinhoud

Taloubet Z in seizoen 2018 via vers sperma beschikbaar

Update
''Het is nu, op 18-jarige leeftijd, dat Taloubet Z zich eindelijk kan gaan concentreren op zijn carrière als dekhengst en voor het eerst weer met vers sperma ter beschikking zal zijn voor talloze fokkers die hier al jaren op wachten'', laat Zangersheide op haar website weten. Het eind van de springcarrière van de fenomenale hengst, die Christian Ahlmann onder meer naar de overwinning in de Wereldbekerfinale droeg, is daarmee echter nog niet gekomen.

Tom Lemmens, manager van Zangersheide: “Over zijn sportieve afscheid is nog geen besluit genomen. Taloubet Z is nog sterk en fit. We hebben we gezegd: laten we nu aan de wens van veel fokkers tegemoet komen en hem via vers sperma beschikbaar stellen.”

Cijfers

De cijfers zijn indrukwekkend. 2.000.000 euro aan prijzengeld, 105 starts op 5* wedstrijden, 45 wereldbekerwedstrijden, 26 internationale overwinningen, 9 kampioenschappen en medailles op Olympische Spelen, Europese kampioenschappen en wereldbekerfinales… Zangersheide: “Geen dekhengst ter wereld reisde en won meer dan Taloubet Z.”

Successen

Onder Ahlmann won de door Cees Klaver uit Schoorl gefokte Taloubet Z (v. Galoubet A) vorig jaar de bronzen teammedaille op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ook wonnen ze in 2011 de wereldbekerfinale in Leipzig.

Moederlijn

Taloubet Z werd gefokt uit de merrie Krista (v. Polydor). Deze merrie bracht onder andere naast Taloubet Z de internationale springpaarden Obadja, Ramzes, Van Carnute K, Any Dollar K en Big Star jr. KZ. Deze laatste is eveneens goedgekeurd net als Jaloubet K en Nadal Hero & D.B.. Al deze paarden komen uit de Hannover Stutenstamm 4192502.

Nakomelingen

Zelf heeft Taloubet Z de goedgekeurde zoon Take a chance on me Z (mv. Abba Z) en sprong hij samen met zijn dochter Taloubetdarco K Z (mv. Darco) op de Olympische Spelen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Zangersheide 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook