Ga naar hoofdinhoud

Twee Action-Breakers van Schockemöhle vooraan in 50-dagentest

Actender (Action-Breaker x Contender)
Twee vijfjarige Action-Breakers van Paul Schockemöhle, allebei goedgekeurd op de OS-hengstenkeuring 2014, staan bovenaan de uitslagenlijst van de 50-dagentest voor springhengsten in Schlieckau. De hoogste punten behaalde de door Schockemöhle zelf gefokte Actender (mv. Contender x Continue), de reservekampioen van de OS-keuring, met gemiddeld een 9,16 met 9,5-en voor het vermogen, de manieren en de algemene indruk als springpaard. 

De tweede Action-Breaker van Schockemöhle, Action Blue (mv. Chacco-Blue x Landor S), kwam gemiddeld uit op een 9,01. Hij kreeg als enige hengst een 10 in Schlieckau: van de testruiter.

Boven de 9 gemiddeld kwamen ook de Holsteins en WSI-goedgekeurde Quantino (Quarz x Coriano, 9,11) en Zornell II (Zirocco Blue x Cornell, 9,03), vorig jaar een van de publiekslievelingen op de Holsteiner keuring.

8,48 voor Cosuns halfbroer Jan van Holland

Cosuns halfbroer Jan van Holland (El Clarimo x Cavalier x Indoctro), tweede bezichtigingshengst bij het KWPN, slaagde ruimschoots voor de test met een 8,48 gemiddeld. Deze door Arjan Roosjen uit Gasselte gefokte hengst is nu in bezit van Jan Mertens uit Hopsten.

Zirocco Blue van VDL geslaagd

Ook de AES-goedgekeurde Jorn VDL (Zirocco Blue VDL x Stakkato x Contendro I), gefokt en in eigendom van de VDL Stud, slaagde. Hij kwam gemiddeld uit op een 8,2.

Diamant de la Lande voor tweede keer gezakt

De Zangersheide goedgekeurde Diamant de la Lande (Diamant de Semilly x Holland) zakte voor de tweede keer voor een Duitse test. Dit voorjaar haalde hij de 14-dagentest niet en ook nu in de 50-dagentest kwam de hengst van Johannes Jakobs niet aan het minimumgemiddelde (7,8) met een 7,29. Nog drie andere hengsten zakten: de eveneens Z-goedgekeurde Carlos (Casall x Canturano, 7,2), de bij Rheinland-Pflaz-Saar goedgekeurde Casidall GT (Casall x Quidam de Revel, 7,44) en de niet-goedgekeurde Voll Cool (Vesus x Rhytmo, 6,48).

Uitslag
Catalogus

Actender (v. Action-Breaker):

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook