Ziësto-dochters aan de top in Zuid-Holland

Foto Lonneke Ruesink

Bij manege Beyaert in Alblasserdam kwamen 19 juni voor de laatste keer van dit seizoen de paarden van regio Zuid-Holland naar de stamboekkeuring. Het juryteam bestond deze keer uit Augusta Lantsheer en Dirk Reijne. “We hebben vandaag alleen dressuurpaarden beoordeeld. Voorgaande keuringsdagen kregen we een aantal hele fijne paarden te zien, dat was vandaag iets minder”.

“Aan de ontwikkeling lag het niet, de meeste merries lieten genoeg maat en formaat zien, maar een aantal van hen was wat op de voorhand gebouwd en werd in de beweging iets gehinderd door te strakke lendenen. Van de 48 paarden werden er twaalf ster en dat is procentueel minder dan voorgaande keren”, aldus de juryleden.

Er was ook een aantal fijne merries, waaronder eyecatcher Emara M. Het juryteam vult aan: “Het is een grote merrie van 1.72m met een geweldig front, een fraai hoofd, een lange hals en veel nek. Ze beschikte over een goed gesloten bovenbouw en liet een hele mooie houding zien in draf en galop. In die laatste gang toonde ze opvallend veel balans, souplesse en een heel sterk gebruik van het achterbeen, dat leverde haar 90 punten op!” Voor zowel haar exterieur als beweging liet Emara M (v. Ziësto x Fidermark) 85 punten noteren. Ze komt van de stal van A. de Jong uit de Wouwse Plantage en deze man staat ook te boek als de fokker van Ziësto. Emara M staat geregistreerd bij T.J.M. Coomans uit Oud-Beyerland en L.J. Rost uit Stroe.

Haar, via vader Ziësto, halfzus, Elegance T.C. deed niet zo heel veel voor haar onder. Een goed ontwikkelde en fraai gemodelleerde bruine met veel ras en uitstraling. Zij liet een extra techniek in haar beweging zien en daarin tevens veel souplesse. Voor exterieur kreeg zij 80 punten en voor beweging 85. Elegance T.C. is gefokt en geregistreerd bij T.J.M. Coomans uit Oud-Beyerland en familie Triemstra uit Maas . Ze is geboren uit Roseanne (v. Gouverneur) en dat is tevens de moeder van TC Beau Deux (v. Ravel). Deze donkerbruine merrie won in 2010 de Subli Cup en deed succesvol mee aan het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Verden.

Ook Elesterrika V.H.M. maakte de nodige indruk. De dochter van Vivaldi uit de stermerrie Lesterrika (v. Purioso) was fraai en langgelijnd van type, beschikte daarnaast over een mooie voorhand en een sterke bovenbouw. In beweging blonk ze vooral uit in stap en draf. Zij kreeg voor haar exterieur 80 punten en voor haar beweging 75. De vosmerrie is van f/g M.F. van Helden-Marskamp uit Arkel.

Bron: Horses/KWPN

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Ziësto-dochters aan de top in Zuid-Holland
  1. 1

    Ziesto blijkt dus tot nu toe een aardig goede vererver te zijn. Met een beetje geluk komt dit Glock paard weer terug naar Nederland. Het zou goed zijn voor de fokkerij als we meer nakomelingen van hem gaan zien.