Saksische woonboerderij geschikt voor vele toepassingen in Zuidwolde
Open Huis 22 juli a.s.

Wonen op een werkelijk unieke locatie in een Saksische woonboerderij? Het is mogelijk in dit prachtige Rijksmonument, oorspronkelijk gebouwd in 1736! Door de ruimte en bijgebouwen is dit geheel voor vele toepassingen geschikt.

Wat denkt u bijvoorbeeld van een Bed & Breakfast, paarden aan huis, dubbele bewoning of misschien wel een combinatie van deze functies? Het geheel staat op een ruim perceel van 9.152 m2. Aan de voor- en zijkant van de boerderij is voldoende ruimte om een rijbaan en weilanden aan te leggen.

De woonboerderij ligt aan een rustige klinkerweg in het buurtschap Ten Arlo; een beschermd dorpsgezicht, gelegen tussen Hoogeveen en Zuidwolde. Zeer centraal gelegen op enkele minuten afstand van de A28 en A37 en toch te midden van een typisch Drents landschap met prachtig uitzicht.

De gehele boerderij is in 1992 onder monumentenzorg geheel gerestaureerd en verbouwd. Uiteraard is het rieten dak goed onderhouden en hebben de gebouwen tijdig een schilderbeurt gehad. Aan alles is te zien dat men zorgvuldig met deze boerderij is omgegaan.

Indeling:
Begane grond: Entree (voordeur) met ruime hal en aansluitende gang van waaruit de diverse ruimtes bereikbaar zijn. Woonkamer met originele schouw, opkamer met provisiekelder, open keuken (2007) voorzien van natuurstenen aanrechtblad en alle benodigde inbouwapparatuur. Zij entree en bijkeuken met keukenblok (2014), toilet met hangcloset en urinoir. Ruime ouderslaapkamer met vastekastenwand en luxe badkamer v.v. inloopdouche met dubbele regendouches en sunshower, toilet, dubbele wastafel en verwarmde spiegel. Aan de andere kant van de centrale gang bevindt zich een werkkamer, een kamer met luxe badkamer v.v. jacuzzi, douchecabine en wastafel met aansluitend een kamer met sauna.
Boven het voorhuis bevindt zich een gedeelte van de bovenverdieping met 2 eenvoudige slaapkamers met vaste kasten, overloop en de CV ruimte.

De voormalige deel op de begane grond is ingericht als extra woonkamer met eigen entree en open keuken, hal en toilet. Vanuit dit gedeelte is ook het achterste deel van de bovenverdieping bereikbaar.
Verdieping achterzijde: overloop met 4 ruime kamers, allen voorzien van wastafel en 1 met douche, bergkamer en toilet.
Dit gedeelte kan eenvoudig worden aangepast tot zelfstandige 2e zelfstandige woning binnen de bestaande woonboerderij.

Saksische schuur:
Achter de boerderij staat een vrijstaande karakteristieke Saksische schuur, gebouwd van hout met prachtige gebinten en gedekt met riet. Deze is deels geïsoleerd en voorzien van verwarming, water en elektra. Ook is hier sanitair aanwezig. Het achterste deel bestaat uit een werkplaats en garage. Dit gebouw is uitermate geschikt als bedrijfsruimte, gastenverblijf, B&B of een prachtige mogelijkheid om meerdere paardenstallen te maken.

Op het terrein is tevens een stookhok aanwezig, deze is in 2003 in stijl gerenoveerd, geïsoleerd en v.v. elektrische vloerverwarming. In de tuin staat een houten kapschuur (2012), welke plaats biedt voor 2 auto’s en een afsluitbare en geïsoleerde ruimte in gebruik als berging.

Bijzonderheden:
– Bestemming: Woon- en werkdoeleinden, beschermd dorpsgezicht, rijksmonument
– Ruimte voor meerdere paardenstallen, rijbaan en weilanden
– Verwarming via vloerverwarming en radiatoren, CV- ketel (2008) en 2e CV-ketel (1999)
– Mechanische ventilatie, krachtstroomaansluiting en een eigen grondwaterbron op ca 10 mtr diepte
– Binnenkort aangesloten op de Wolden Glasvezelnetwerk
– Gerestaureerd in 1992, voegwerk vervangen 2003, schilderwerk 2014 en 2016
– Eikenhouten gebinten en kapconstructie, gedekt met riet
– Ruime parkeergelegenheid met vrije ligging
– Royale tuin met veel privacy, meerdere terrassen en een grote vijver

Deze sfeervol verbouwde monumentale boerderij beschikt over mooie combinaties van oude en moderne elementen. De unieke ligging en karakteristieke uitstraling van het geheel, kan uw nieuwe locatie worden waar wonen en werken wordt gecombineerd! Kom kijken en laat u overtuigen van de bijna onbeperkte mogelijkheden van deze boerderij.

Klik hier voor meer informatie.


60 (Large) --56 (Large) 56 (Large)


55 (Large)55 (Large)55 (Large)


55 (Large)55 (Large)55 (Large)