Welkom in de professioneel ingerichte stoeterij ‘’Middelie’’!

Een prachtstuk met vele mogelijkheden! Dit perceel heeft een totale oppervlakte van maarliefst 83.810 m² met een heuse stoeterij met open tussenkap, overdekte mestopslag en een grote veldschuur. Aan de voorzijde kan nog een stolp met staart worden gebouwd van 1500m³ indien hier aan de gestelde voorwaarden van de gemeente Edam-Volendam worden voldaan. Hierbij dient bijvoorbeeld rekening te worden gehouden met een (deeltijd) agrarische functie van de overige opstallen. Een vergunning voor de bouw van een stolp is reeds aanwezig. Het geheel is verhard middels sintels en het voorterrein heeft drainage. Het groenperceel heeft een beregeningsinstallatie.

Middelie is een dorp met grotendeels lintbebouwing. Het is heerlijk landelijk gelegen tussen Oosthuizen, Edam en Kwadijk. Welke voorzieningen zijn er? Een korte tocht door het dorp.

U vindt in Middelie een kleine basisschool met kinderopvang en een huisarts en een café/restaurant op de Brink. Voor de dagelijkse boodschappen bent u met de auto zó in Edam of Purmerend. Sportievelingen zijn welkom bij het verenigingsleven in de naburige dorpen Oosthuizen en Kwadijk. Als u van wandelen en fietsen houdt, is het genieten in de prachtige omgeving. Wilt u verder weg? Vanuit Middelie rijdt u naar de verbindingsweg Hoorn-Edam-Amsterdam. Daar vindt u ook een goede busverbinding naar deze plaatsen. Amsterdam ligt op 30 autominuten.

Dan de stoeterij, welke is gebouwd in 2002/ 2003: Hier is een werkplaats, stalling/ garage met daarachter 25 paardenboxen met ruime toegangspaden en opslagruimtes. Vervolgens vindt u een grote open ruimte voor hooi- en stro-opslag en een geheel overdekte mestopslagbak.

De eerste verdieping is thans één open ruimte met dubbele dakkapel en dakterras. Deze ruimte is vrij invulbaar maar kan bijvoorbeeld een kantoor of kantine worden of tijdelijke bewoning.
De rechter zijgevel heeft een tweetal overheaddeuren met 2 secties glas en de achterwand bestaat geheel uit schuifdeuren met glas. Het geheel heeft een uitgebreide elektrische installatie inclusief krachtstroom alsmede dak- en gevelisolatie en isolerende beglazing.

MAATVOERINGEN BIJGEBOUWEN:
Voorgebouw begane grond: circa 120 m².
Voorgebouw verdieping: circa 210 m²
Halruimte met paardenboxen: circa 610m²
Tussengebouw: circa 270m²
Veldschuur: circa 300 m²
Veldschuur: 1e verdieping/ zolder: circa 200 m².

BUITENRIJBAK
De buitenrijbak is circa 40x20m en voorzien van hardhouten palen/ hekwerk.

PERCEEL t.b.v. ontwikkeling stolpboerderij met staart
Perceel vooraan de weg is reeds in gebruik als parkeerruimte. De gemeente Edam-Volendam geeft volgens het bestemmingsplan Dorpskernen 2016 de mogelijkheid om op het perceel een bedrijfswoning te bouwen met een inhoud van maximaal 715m³ of 1500m³ voor de bouw van een karakteristieke stolpwoning. De vergunning hiervoor is zoals reeds vermeld aanwezig. De bouw van de stolp zit niet bij de koopprijs inbegrepen.
In plaats van een agrarische bedrijfswoning kan men ook een burgerwoning realiseren in combinatie met een deeltijd agrarisch bedrijf. Zie voor de uitgebreide informatie het bestemmingsplan in de brochure.

PERCEEL GRASLAND
Direct achter de stoeterij grenst een stuk land van 7,8 hectare grond.
Dit land is van veenachtige bodemstructuur, natuurlijk afwatering middels greppels op de aanliggende sloten. Het perceel is verder ingedeeld in diverse paardenweides (met omheiningen en automatische drinkbakken)

BIJZONDERHEDEN:
Vraagprijs: €850.000,- k.k.
Vraagprijs is inclusief verleende bouwvergunning voor stolpboerderij met staart!
Vraagprijs is exclusief paardenboxen.

Bekijk het huis op Kocken.nl.

 


60 (Large) --56 (Large) 56 (Large)


60 (Large) --56 (Large)56 (Large)