Ga naar hoofdinhoud

GMB-competitie koppelt mensen

Gerrit-Jan van de Pol
De GMB Jonge Springpaarden competitie brengt mensen bij elkaar. Ruiters, fokkers, eigenaren en handelaren. En mensen bij elkaar brengen doen we ook bedrijfsmatig bij GMB. Je probeert elkaar de bal toe te spelen en samen te werken en dat is met deze formule van de springcompetitie niet anders. GMB, dat duurzame en klantgerichte oplossingen realiseert op het gebied van water, energie en grondstoffen, verbindt voor het vijfde jaar haar naam aan deze competitie en dat doen we met plezier.

Zelf ben ik een groot liefhebber van springpaarden. Van huis uit ben ik opgegroeid met de fokkerij en de sport en jaarlijks worden bij ons vier of vijf veulens geboren. Ik ben er een voorstander van om jonge paarden rustig op te leiden tot ze een jaar of zeven, acht zijn en deze wedstrijd past daarbij. Zeker bij de vierjarigen, waar toezicht is op de manier van rijden en springen.

De GMB is ook hoofdsponsor van de KWPN-KNHS hengstencompetitie en sponsor van Veulenveiling Borculo, CSI Geesteren, Bathmen te Paard en Indoor Wierden. Paardensport vinden we heel erg leuk en het levert ons tegelijk veel publiciteit op. We hebben door heel Nederland klanten en iedereen die wat met paarden heeft (her)kent onze naam. Dat is leuk en grotendeels te danken aan de media-aandacht in de hippische bladen. Grappig is dat onze felblauwe dekens ook heel populair zijn onder de ruiters.

Zolang het ons goed gaat, blijven we als GMB sponsoren. Op financieel vlak mogen we niet klagen. Ondanks slechte tijden draaien we best goed. Onze policy is: verantwoord maatschappelijk ondernemen. Alles wat qua sponsoring uitlegbaar is en wat nuttig lijkt, doen we en daar gaan we mee door. We hebben een familiebedrijf, geen lastige aandeelhouders. Als we elk jaar een paar procent meer verdienen en het personeel heeft het goed, dan zijn we tevreden.

Uiteraard blijven we wel kritisch kijken naar de sponsoring, maar dit jaar geven we zelfs 25 tot 30 procent meer uit dan vorig jaar. Zo zaten we bij Graafschap voetbal en wilden we een stap maken naar het hoogste niveau. Dat werd FC Twente, wat ons nog meer plezier en veel meer werk heeft opgeleverd.

Door de springcompetitie te sponsoren proberen we de hippische branche te helpen. Er gebeurt tijdens de wedstrijden echt van alles. Handelaren komen jonge paarden scouten en fokkers maken elke wedstrijd kans op een fokkerspremie. Zij moeten het leuk vinden om te blijven fokken en als ze trots zijn op hun fokproduct, verleid je hen misschien om te blijven fokken.

In de finale stellen hengstenhouders uit Gelderland en Overijssel dekkingen beschikbaar aan de fokkers van de hoogstgeplaatste springpaarden en daarmee is de cirkel rond. We proberen zoveel mogelijk mensen aan elkaar te koppelen en daarbij staat het paard centraal. Nieuw dit jaar is dat er een ruiterwissel tijdens de competitie mogelijk is. Zo kan een paard dus blijven deelnemen, ook al is het verkocht. Elk jaar zijn er wijzigingen in de wedstrijdformule en dat maakt het dynamisch. We zijn dankzij voor de inzet van de organisatoren en de verenigingen, die met elkaar alles mogelijk maken. De eerste wedstrijd is geweest. We kijken uit naar de volgende vijf wedstrijden en de finales op 11 en 12 januari tijdens ICNN Drachten.

Gerrit-Jan van de Pol, directeur GMB
Deze column verscheen vrijdag 19 oktober in De Paardenkrant.

 

2 reacties op “GMB-competitie koppelt mensen

  • Eric Naberink

    Goed verhaal. Unieke kans voor jonge paarden die ervaring kunnen opdoen op wedstrijden waar een deskundige parcoursbouwer de ontwerpen doet en inziet wat van een jong paard verwacht kan worden. Fantastisch initiatief en hulde aan de sponsor!

  • maarten dijkerman

    Heel goed initiatief deze competitie.
    Mijn kinderen en ik doen al mee vanaf het begin en voor ons is het een ideale manier gebleken om jonge paarden op te leiden.
    Gedurende de maanden oktober tot januarie kun je zes a zeven keer starten op mooie locaties en met verantwoorde parcoursen,veel meer hoeft een jong springpaard ook niet te starten is mijn mening,vooral ook omdat de parcoursen de eerste keren nog niet op maximale hoogte gebouwd worden maar gedurende de competitie langzaam aan wat hoger en iets technischer worden.
    Een mooie opbouw dus.
    Ook vind ik dat de vierjarige paarden steeds beoordeeld worden door zeer kundige mensen, er is eigenlijk nooit veel discussie over de uitslag.
    Dus GMB heel erg bedankt hiervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.