1.45m-winnaar Willem Greve: ‘Blij met Carrera’

Willem Greve en Carrera op Jumping de Achterhoek. Foto FotoTrailer

De tweede week van Jumping de Achterhoek is begonnen met winst voor Twentse en Achterhoekse ruiters. Nadat Sander Geerink uit Gelselaar het 1.40m won, boekte de KWPN-goedgekeurde hengst Carrera (v. Larino) zijn allereerste internationale zege met Willem Greve op 1.45m niveau. 

“Ik ben blij met Carrera. Recent waren we vierde in de Grote Prijs van Indoor Wierden en hij is al vaak tweede geworden en hoog geplaatst in een rankingproef. Het is een super concourspaard dat vaak nul loopt”, vertelt Willem Greve uit Markelo.

In het 1.45m om de Arink Mercedes Prijs was Greve één van de 71 deelnemers. Slechts tien daarvan bleven foutloos en binnen de tijd. “Toch was het een heel mooie gebouwde proef. Je zag duidelijk een splitsing in het deelnemersveld. Of je reed voor de winst of je reed een oefenrondje voor later deze week. Ik heb niet eens zo heel snel gereden, maar wel zo strak mogelijk.” Tweede werd Henk Frederiks op Ben B (v. Kojak), voor de Duitser Stefan Engbers met Clarinius (v. Clearway).

Lange dagen

Hoewel de prijsuitreiking pas tegen 23.30 uur was vanwege het grote aantal deelnemers, is er niets dan lof over Jumping de Achterhoek. “Het zijn wel heel lange dagen en morgenvroeg om 7.45 uur is de eerste rubriek alweer. Voor ons is het laat, maar denk eens aan de grooms die de paarden nog moeten verzorgen, de parcoursbouwer, alle vrijwilligers… Maar dat weten we van tevoren. We blijven er ook niet om thuis, want je kan hier echt mooi rijden.”

“Voor onze regio is het Paardensportcentrum Lichtenvoorde een super accommodatie. Zeer zeker een aanwinst. Samen met alle topaccommodaties in het zuiden trekt dit de paardensport naar een hoger niveau. Mooi dat dit allemaal mogelijk gemaakt wordt door de familie Morssinkhof”, vertelt Willem Greve, die gekscherend ‘de laarzen maar aanhoudt’. “Die heb ik over een uurtje of vijf weer nodig.”

23 in barrage

In de PSC Lichtenvoorde Prijs op 1.40m niveau reed Sander Geerink zich in de spotlights. Hoewel er een stevig parcours voorgeschoteld werd, klopten maar liefst 23 ruiters aan voor de barrage. Geerink had Bentley N (v. Numero Uno) gezadeld, die onder alle tijden doordook. De Noorse Lisa Ulven werd tweede, voor Lennard de Boer.

“Dat was niet slecht. De laatste tijd gaat Bentley eigenlijk best goed. In Wierden won hij een proef, in Maastricht werd hij tweede, vorige week had hij hier drie keer prijs en nu wint hij weer. Hij springt veel foutloos. Hij is wat kijkerig en zocht de hindenrissen niet echt op. Maar als je sneller rijdt, heeft hij weinig tijd van kijken”, lacht Geerink, die Bentley sinds afgelopen juli internationaal start.

Voorheen liep zijn prijswinnaar onder het zadel van Jeroen Dubbeldam en diens partner Annelies Vorsselmans. De resultaten waren niet slecht. “Maar het klikte ook niet helemaal. Ik ben er blij mee, het is een fijn paard.”

De Limburger Kristian Houwen wist de eerste rubriek van de dag op 1.20m niveau te winnen met Fybalia (v. Whistler). In het 1.30 parcours was de Belg Manuel Thiry met Diorrike (v. Warrant) de beste.

Jumping de Achterhoek vervolgt vrijdag met vijf springrubrieken, waarvan het 1.40m om 16.45 uur start en het 1.45m om 20.30 uur. Aansluitend is er een feestavond. De toegang is gratis.

Bron: Horses.nl – De Paardenkrant – Jumping de Achterhoek

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.