Ga naar hoofdinhoud

Adelinde scoort met volle broer Parzival

Adelinde Cornelissen met Fleu de Baian (Jazz x Ulft). Foto: Jacquelien van Tartwijk
In de Pavo Cup-selectie vandaag op de CK in De Wolden werd de volle broer van Parzival geselecteerd voor de halve finale. Onder Adelinde Cornelissen scoorde deze hengst Fleau de Baian (Jazz x Ulft) 80 punten en werd daarmee tweede bij de vijfjarigen. Hij werd vooral geprezen om zijn galop, al heel mooi op het achterbeen.

De zege ging naar de elitemerrie Funfun (Sorento x Jazz) gereden door Judith Ribbels. Totaal mogen vier vijfjarigen naar Ermelo.

Bij de vierjarigen mogen er zes naar de halve finale. Opnieuw ging Judith Ribbels aan de leiding, nu met de met veel actie bergop bewegende elitemerrie Galina (Bordeaux x Jazz). De tweede plek werd gedeeld door Goodman (Jazz x Lancet) met Adelinde Cornelissen en de expressief bewegende Gaudi Vita (Apache x Welt Hit) met Joyce Heuitink die beide 77 punten verdienden. Linda Verwaal was net als in Warga opnieuw succesvol met twee paarden. Zij plaatste zich voor de halve finale met de eerste Totilas-namomeling van fokker Tosca Visser, de zwarte blikvanger Guinevere (mv. Clavecimbel) die ook ster werd net als haar eigen Gallisto (Uphill x United).

Bron: Horses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.