Ga naar hoofdinhoud

Moya snelt naar zege Sparkassen-Youngsters-Cup in Aken

Sergio Alvarez Moya met Action-Breaker. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Naast de openingsrubriek van vandaag in Aken stond er ook een rubriek voor jonge paarden op het programma op het CHIO. Sergio Alvarez Moya liet Unicstar de l´Aumone het snelst foutloos finishen en klokt maar liefst twee seconden sneller dan de nummer twee, Emanuele Gaudiano. Maikel van der Vleuten en Willem Greve bleven wel foutloos in deze rubriek op tijd, maar waren niet snel genoeg om in de prijzen te vallen. 

Gaudiano, die in de openingsrubriek niet te kloppen was eerder vandaag met Kentucky van het Neerhof Z, stuurde in deze rubriek Chalou in de tweede tijd over de eindstreep. De Italiaan stopte de klok met de Chacco Blue-zoon op 64.95 seconden en vormde geen bedreiging voor Moya, die zijn Ninio de Rox-dochter in 62.89 seconden liet finishen.

Bertram Allen en GK Casper konden zich met een ronde in 65.26 seconden als derde opstellen voor de prijsuitreiking. Het Ierse duo was een fractie sneller dan Christian Kukuk met de KWPN’er Darc Horse, die met een foutloze rit in 65.30 seconden het beste thuisresultaat neerzette. Kukuk werd gevolgd door landgenoot Felix Haßmann, die met Sig Captain America de top 5 compleet maakte.

Van der Vleuten kwam aan de start met de goedgekeurde AES-hengst Emo en eindigde met 74.83 seconden op de 27-ste plaats voor Willem Greve met Escapade H, die 28-ste werden met 75.11 seconden op de klok.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.