Ga naar hoofdinhoud

Albert Zoer:’Het ging precies volgens de planning. Niet te snel en ook niet te langzaam.’

Albert Zoer met Edorette
De GP-kwalificatie op CH De Wolden had vandaag dubbele prijzen vanwege de grootte van de rubriek en het waren Neal Fearon met Cohiba VDL (Chacco-Blue) en Vanessa Manix met Cohiba’s Deluxe die er met de zege vandoor gingen. Stefanie Heins en Doron Kuipers eindigden op de tweede plaats, Dennis van den Brink werd derde en Albert Zoer eindigde op de vierde plaats. "Het ging precies volgens de planning. Niet te snel en ook niet te langzaam. Een mooie plek voor de startlijst in de Grote Prijs”, aldus Zoer.

De ruiter uit Echten is vol goede moed met de tienjarige Gigolo (Cicero x Quickfeuer x Polydor) naar het CH De Wolden gereisd en had voldoening na zijn kwalificatie vanmiddag. “Ik heb het een tijdje rustig aan gedaan met hem, maar nu moet er weer wat meer actie komen, vandaar dat ik hem als optie heb om de Grote Prijs van zondag mee te rijden”, aldus Zoer.  Of hij met Gigolo deelneemt besluit Zoer pas na alle kwalificaties.

Meerdere paarden

Zoer, die van 2005 tot en met 2009 met zijn toenmalige toppaard Okidoki diverse triomfen vierde, rijdt deze dagen op het CH De Wolden vijf paarden. “Ik heb twee zevenjarigen mee, waaronder Edorette, die ik vanmiddag heb gereden. Daarnaast heb ik drie paarden meegenomen die eventueel de Grote Prijs kunnen rijden. Naast Gigolo is ook Dum Drum (Larino x Cavalier) een paard dat zondag zou kunnen starten”, zegt de man die op amper zeven kilometer van het CH De Wolden woont.

Mooi dichtbij

“Dat is mooi dichtbij en ook praktisch. Als er iets is, ben ik zo thuis. Ik had in februari al een uitnodiging gekregen om verleden week in Duitsland te rijden, anders had ik hier twee weken op het CH De Wolden gestaan. Het is een mooi concours met prima springbodems.”
Lang zag het er naar uit dat Stefanie Heins met de winst in de kwalificatie zou gaan strijken. De amazone uit Groningen reed met Silverado (Orlando x Voltaire) een prima rit en bleef heel lang foutloos bovenaan staan in 64.97 seconden. Maar in de slotfase ging een tweetal combinaties haar voorbij en zakte Heins in de eindstand twee plaatsen naar beneden.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.