Ga naar hoofdinhoud

Alvarez Aznar vooraan in WB-Zürich

De zege in de Longines FEI World Cup™  in Zurich was zojuist overtuigend voor Eduardo Alvarez Aznar met Rokfeller de Pleville Bois Margot. De Spanjaard was ruim anderhalve seconde sneller aan de finish van de barrage in deze 1,60m-rubriek dan de concurrentie. Max Kühner eindigde op de tweede plaats en Carlos Enrique Lopez Lizarazo mocht zich als derde opstellen voor de prijsuitreiking.

Negen combinaties mochten terugkomen voor de barrage en in totaal bleven er vijf ook in de barrage zonder strafpunten. Aznar was met de twaalfjarige ruin van  L’Arc de Triomphe met een tijd van 36,20 seconden het snelst van alle negen barragisten verzamelde daarmee ook de meeste WB-punten vandaag.

Laatste starter

Kühner kwam met Cornet Kalua als laatste in de ring voor de barrage, maar wist net als zijn collega’s niet in de buurt van de foutloze tijd van Aznar te komen. De Oostenrijker stuurde de Cornet Obolensky-zoon uiteindelijk in 38,03 seconden over de eindstreep en verwees Lizarazo daarmee naar de derde plek met Admara. De Colombiaanse ruiter, die eergisteren tweede werd in het 1,55m-parcours met barrage, kwam zojuist in 38,43 seconden aan de finish met de KWPN-zoon van Padinus.

Geen Zwitsers

De vierde foutloze tijd was van William Whitaker met Utamaro D Ecaussines. De Brit stuurde de bij het AES goedgekeurde zoon van Diamant de Semilly, die hij sinds eind vorig jaar onder het zadel heeft, in 38,83 seconden over de eindstreep. De Zwitsers wisten zichzelf niet in de top 5 te rijden. Marco Kutscher was met Clenur (v. Carinue) goed voor de langzaamste foutloze barrage en werd daarmee vijfde. Het Duitse duo finishte in 43,44 seconden.

Nederlanders

De Nederlanders konden zich niet in de prijzen rijden in deze Grote Prijs van Zurich. Zowel Leopold van Asten met VDL Groep Zidane N.O.P. als Maikel van der Vleuten met VDL Groep Arera C kregen in de basisomloop vier strafpunten en eindigden daarmee respectievelijk op de twintigste en 22-ste plaats.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.