Ga naar hoofdinhoud

Amber Meijer rijdt Carrera naar tweede titel in carrière

Amber Meijer met Carrera. Foto: Tamara van de Krol
Twee jaar na hun Hippiade-titel in de klasse L veroverden Amber Meijer en haar elfjarige Clearway-dochter KM Carrera de titel in het ZZ. De 16-jarige Groningse kan het nog amper bevatten: “Dit is wel fantastisch, ZZ-kampioen bij de paarden worden”. Renate Beuving reed Berona naar het zilver. Roel Holthuizen zag zijn optreden met Casillas beloond met brons.

Het is voor Amber Meijer de derde keer dat ze de gouden medaille wint op de Hippiade. “Een keer in het Z bij de pony’s, twee jaar geleden met Carrera KM in het L en vandaag in het ZZ.” De carrière van de 6 VWO-leerlinge is snel gegaan. “Carrera is een ongelooflijk fijn paard. Omdat ik bij de bij de pony’s al internationaal had gereden, had ik al meer ervaring. Als het dan lekker gaat, dan ga je zo door.”

Vier combinaties bleven twee keer foutloos in het ZZ en streden in de barrage om de podiumplaatsen. Robin van de Wetering reed Qoming Star aanvankelijk naar de tweede plaats, maar werd later uit de uitslag verwijderd omdat de vereiste papieren niet konden worden overhandigd. Amber Meijer was lest best in de barrage. “Het parcours was vandaag wel technisch gebouwd. Ik had een heel fijn rondje en in de barrage zat ik vanaf hindernis 1 gelijk goed in mijn ritme.” Meijer nam KM Carrera twee jaar geleden over van Jur Vrieling. “Ik train een keer in de maand bij Jur. De dingen waar ik dan op moet letten neem ik mee in de lessen met Rob Besseling, die een keer in de week bij ons komt. Ik ben druk met school, maar wil toch proberen om het komend seizoen meer wedstrijden bij de junioren te gaan rijden. Ik heb internationaal al wel tweesterrenwedstrijden gereden.”

De Hippiade is te volgen via de livestream van ClipMyHorse.tv.

Klik hier voor de uitslagen van het ZZ-springen op de Hippiade.

Klik hier voor de livestream van ClipMyHorse.

Bron: Horses/KNHS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.