Ga naar hoofdinhoud

Amerika wil afschaffing van de sloot

De Amerikaanse Hippisch Federatie (USEF) heeft bij het FEI een aanvraag gedaan om het gebruik van de sloot in het parcours af te schaffen. Dit naar aanleiding van een combinatie die dit jaar zwaar ten val kwam bij de Grote Prijs van CHIO Aken. Geen van de in Lausanne aanwezige landen stemde in met de afschaffing van de waterhindernis.

In Aken brak Christian Kukuk met Carilot (v. Carinue) dit jaar zijn schouder op drie plaatsen, nadat hij zwaar ten val kwam op de sloot. Twee jaar eerder overkwam Katrin Eckermann hetzelfde met Firth of Lorne (v. For Pleasure). Eckermann brak haar sleutelbeen, haar paard Firth of Lone raakte licht geblesseerd.

Op het CSI3* München eerder dit jaar, overleed Questfinder (v. Quintender) van de Ierse ruiter Eoin McMahon bij een dergelijk ongeluk. McMahon brak toen zelf een nekwervel.

Nog geen afschaffing

De FEI boog zich samen met het springcomité over de aanvraag van het USEF. Geen ander land ziet iets in de afschaffing van de sloot. Wil Amerika alsnog een verbanning zien, dan zal er een verzoek ingediend moeten worden op de Algemene Vergaring, die van 19 tot en met 22 november plaatsvindt in Tokio.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Equnews

3 reacties op “Amerika wil afschaffing van de sloot

  • jos wouters

    Sloot hoort erin maar dan in enkele sprong,nu te vaak in drie sprong ,we weten nog vers in het geheugen van spruce meadows,wat er allemaal gebeurde,een paar weken geleden.

    In aken liggen ze ook verkeerd,teveel te zien.

  • marcel dufour

    100% mee eens.
    Waardeloos ding zo’n sloot, teveel ongelukken op gebeurd en het heeft niets met een goed springpaard te maken.
    Afschaffen en alleen nog gebruiken in een derby of jachtparcours als ze per se willen.

  • Steven

    Even voor de duidelijkheid want een aantal mensen zijn niet echt mee .
    Het voorstel is om de grote “open” sloot te verbieden , in ruil zouden water elementen onder een sprong 1 meter breder moge zijn.

    In eerdere commentaren is er sprake van Calgary en Aken maar over deze gaat het dus niet. Meer nog , als dit voorstel er door komt krijgen we dus meer van dit soort dingen want ergens moet er een verschil gemaakt worden. Ik ben dus voor de open sloot. Hier gebeuren niet meer ongevallen dan op andere sprongen.

    Tot slot nog twee bemerkingen
    1 ) gaan we straks ook de muur , de planken of de driesprong verbieden
    2 ) de grote problemen in Calgary waren geen gevolg van het water maar van de opbouw van die lijn
    Van de bar de spa die je best in de vooruit spring kreeg je een afstand terug en geen echte oplossing in de vooruit en ook de afstand in de driesprong stond erg moeilijk. Zelfs zonder water was dit een verschrikkelijk moeilijke lijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.