Ga naar hoofdinhoud

Andrea verkocht als fokmerrie

Gert-Jan Bruggink met Andrea (v. Marome NW). Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl
Andrea, het springpaard waar Abdullah Al-Sharbatly en Gert-Jan Bruggink vele successen mee behaalden, gaat haar leven voortzetten als fokmerrie. De 15-jarige merrie is verkocht aan de in Nederland gevestigde Egyptenaar Yahia Jojo Fahmy en Jasper Veldboom en zal worden gestationeerd bij het Belgische inseminatiestation Keros. 

De door Gert-Jan Bruggink gefokte en opgeleide Andrea had een lange en succesvolle loopbaan als springpaard. Gert-Jan Bruggink boekte vele overwinningen in onder meer Amsterdam, Dortmund, Madrid, Rotterdam, Oldenburg, Maastricht, Kiel en Salzburg.  Eind 2013 werd Andrea verkocht aan de Saudische ruiter.  Al-Sharbatly won zeven ranking proeven met de dochter van Marome NW en behaalde in negen andere proeven een top vijf klassering.

Afgelopen jaar probeerden Guy Williams en Emanuele Gaudiano vergeefs de merrie op niveau terug te krijgen in de sport. “Andrea is een van de moeilijkste paarden om te rijden, maar ze is een absolute winnaar. We hebben besloten haar uit de sport terug te trekken, uit eerbetoon voor haar grote prestaties. Ik zal haar missen”, schrijft Al-Sharbatly is een persverklaring.

Bron: Persverklaring Al-Sharbatly / Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.