Ga naar hoofdinhoud

Andreas Kreuzer en David Will slaan handen ineen

Andreas Kreuzer en David Will. Foto: still Global Champions League
Andreas Kreuzer reed eerder voor de stallen van Paul Schockemöhle en Otto Becker en is sinds enkele jaren zelfstandig. David Will behoort al jaren tot het team van Dietmar Gugler. Nu hebben de twee Duitse ruiters besloten te gaan samenwerken als team Kreuzer-Will dat zich richt op topsport, training en management. 

“In de afgelopen tweeënhalf jaar dat ik zelfstandig was, heb ik gemerkt hoeveel potentie de sport naast het rijden heeft zoals het selecteren en opleiden van jonge paarden, het trainen van ruiters maar ook het enthousiasme van sponsors en investeerders,” vertelt regerend Duits kampioen Kreuzer. “Naast mijn eigen rijden heb ik niet genoeg tijd om me met al deze mogelijkheden bezig te houden. Daarom ik was op zoek naar een topruiter, waarmee ik mezelf kan verenigen.”

Compleet pakket

Die ruiter heeft Kreuzer nu gevonden in David Will, die tien jaar voor voormalig bondscoach Dietmar Gugler reed. “Bij Dietmar ben ik van onderaan naar boven opgeklommen, hij heeft me alles geleerd”, zegt Will die dit jaar een Wereldbekerwedstrijd op zijn naam schreef. “Het was een fantastische tijd maar ik verheug me nu op de toekomst met Andrew. We hadden in het team van de Global Champions League zo veel plezier samen, echt perfect. En daarnaast kunnen we met z’n tweeën natuurlijk een completer pakket bieden.”

Lange termijn

Voor beide staat kwaliteit voorop. “We willen niet zo snel mogelijk jonge paarden in de sport uitbrengen en dan verkopen, maar paarden op lange termijn tot internationaal topniveau opbouwen”, besluit het duo dat nu op zoek gaat naar een geschikte locatie.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.