Ga naar hoofdinhoud

Aniek Poels beste Nederlander in Accumulator Rotterdam

Aniek Poels met Athene Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Voorafgaand aan de GP van Rotterdam stond er vandaag op het CHIO eerst nog een Accumulatorproef met Joker op het programma. Aniek Poels zorgde met Cosma Go R voor het beste Nederlandse resultaat, zij werd vierde. Malin Baryard-Johnsson ging er met de overwinning vandoor en Gerardo Menendez Mieres en Gudrun Pattteet maakten de top drie compleet.

De combinaties uit de top 5 verzamelden allemaal de maximale 65 punten in deze proef met Joker en de Zweedse amazone was met H&M Second Chance het snelst aan de finish. De zege van vandaag was een mooie opsteker voor Baryard-Johnsson met de Carland-dochter, nadat ze afgelopen vrijdag met twaalf strafpunten op de 48-ste plaats eindigde in de 1,50m-rubriek op tijd.

Top vijf

Menendez was een tiende van een seconde langzamer met Cassino DC en werd tweede met een tijd van 47,90 seconden. De Spaanse ruiter was op zijn beurt wel bijna een seconde sneller met de Cassini-zoon dan Patteet en Sea Coast Ideo d’O. De negenjarige ruin van Bentley finishte in 48,83 seconden.

Poels volgde met de elfjarige merrie van Cornet Obolensky met een tijd van 49,65 seconden op klok. Ook voor Poels en de Westfaalse merrie was deze foutloze rit, die de vierde plaats opleverde een mooie afsluiter van de wedstrijd in Rotterdam. In de 1,50m-rubriek van afgelopen vrijdag eindigde het duo met acht strafunten niet in de prijzen. Poels komt zelf vanmiddag nog een keer in actie en dan met Athene (v. Berlin) in de GP Port of Rotterdam. Laura Klaphake maakte met Camalita de top 5 compleet. De Duitse kwam in 51,24 seconden aan de finish met de merrie van Cracker Jack.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.