Ga naar hoofdinhoud

Ashley Holzer en Arthur winnen kür-debuut

Ashley Holzer, hier met Pop Art. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Canadese amazone Ashley Holzer is nog niet lang onderweg met de KWPN'er Arthur, afgelopen weekend was het de derde internationale wedstrijd voor het koppel in Ottawa. Na een vierde plek in de Grand Prix, debuteerde Holzer met de zoon van Jazz in de kür op muziek en won met 73.625%.

Twee maanden geleden startte Ashley Holzer de 11-jarige Arthur voor het eerst internationaal in de Zware Tour op Dressage Festival in Wellington. In Ottawa scherpte Holzer eerst het persoonlijk record in de Grand Prix aan tot 68.34% en werd vierde, in hun eerste kür werd het de zege met 73.625%.

Arthur kreeg zijn opleiding bij Chantal van Lanen. Van Lanen wist met de donkerbruine Jazz-zoon aansprekende resultaten te behalen in de wedstrijdring. De ruin komt uit de succesvolle fokkerij van wijlen Huub van Helvoirt uit Rosmalen en is een zoon van Olympia-W (v. Contango). December 2014 werd Arthur naar Canada verkocht.

In de kür werd Megan Lane op San D’Or tweede met 72.257%. Het was de eerste Grand Prix wedstrijd voor de 10-jarige Westfaler van Sandro Hit onder Megan Lane. Het paard werd gefokt bij Annebeth Reesink en komt uit de Zottie-stam.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Dressage-news

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.