Ga naar hoofdinhoud

Augustsson wint GP Opglabbeek, London 16e

Angelica Augustsson-Zanotelli met Baloucento Z FOTO: ASHFORD FARM
In februari beviel Angelica Augustsson-Zanotelli van een dochter en op het eerste concours na haar bevalling pakte de Zweedse amazone direct de Grote Prijs. In het Belgische Opglabbeek reed ze Baloucento (v. Baloubet du Rouet) in 35,92 seconden door het barrageparcours en daarmee was ze de concurrentie te snel af. Glock's London N.O.P. haalde de barrage niet nadat Gerco Schröder hem heel rustig door het basisparcours had gestuurd. Dat zorgde voor twee tijdfouten.

De Belg Vincent Lambrecht deed met Bogota (v. Balou du Rouet) een goede poging om Augustsson-Zanotelli in te halen, maar dat lukte hem net niet. 36,98 seconden deed hij over zijn barrageronde voor thuispubliek, waarmee hij tweede werd. Derde werd de Argentijnse Maria Victoria Chiappero.

Beste Nederlander in de Grote Prijs was Frank Schuttert met Bugatti van de Nortside (v. Unaniem). Zij werden zevende. Gerco Schröder reed een rustige foutloze ronde met Glock’s London N.O.P., waarin hij geen enkel risico nam. Dat zorgde voor twee tijdfouten en een zestiende plaats.

Uitslag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.