Ga naar hoofdinhoud

Beatriz Ferrer-Salat wint 4* Kür in Aken

Beatriz Ferrer-Salat en Delgado Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Gisteravond werd het CDI4* in Aken afgesloten met de kür op muziek. Beatriz Ferrer-Salat won in het Deutsche Bank Stadion overtuigend met haar De Niro-zoon Delgado. De Spaanse scoorde 78.275% en bleef zo de Portugese Maria Caetano met Coroado (v. Rubi) ruim voor. In de Lichte Tour was er een vijfde plek voor Patrick van der Meer en de hengst Chinook. Hier won Anna Kasprzak met haar nieuwe aanwinst Quarton (v. Quaterback).

Beatriz Ferrer-Salat reed als vanouds met haar Delgado een artistiek mooier kür die met 78.275% werd beloond. Unaniem werd de Spaanse amazone door de juryleden op de eerste plaats gezet. Maria Caetano uit Portugal met haar Lusitano Coroado en Jan-Dirk Giesselmann op de Rubin Royal-zoon Real Dancer FRH streden om de tweede en derde plaats. Caetano won nipt van de Duitser.

Lichte Tour voor Kasprzak

Ook in de Lichte Tour werd gisteren de laatste rubriek verreden. Anna Kasprzak won met haar Zweeds gefokte Quarton de Inter I met 7%. Kasprzak vormt pas sinds mei een combinatie met de mooie vos. De top in het klassement deed niet veel voor elkaar onder. Helen Langehanenberg pakte de tweede plaats met Brisbane (v. Belissimo M) met een percentage van 73.763. Met 73.395% werd de Spanjaard Juan Matute Guimon derde. Hij had de Don Crusador-zoon Dhannie Ymas onder het zadel.

Wisselende jurering

Met een wat wisselende jurywaardering werd Patrick van der Meer vijfde op de AES goedgekeurde Chinook (v. Vivaldi). Zo kreeg hij voor de verzamelde stap van een jury een 4 en van een andere een 7. Ook het cijfer voor de laatste uitgestrekte draf varieerde van een 5 tot een 7. Het eindtotaal voor Van der Meer kwam uit op 70.789%.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.