Ga naar hoofdinhoud

In beeld: Terugblik EK dressuur 2011

Patrik Kittel met Scandic. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het Europees kampioenschap dressuur van 2011 vond plaats op eigen bodem, het Kralingse Bos in Rotterdam vormde het decor. Na een sterk 2010 waarin het Nederlandse team goud veroverde op de Wereldruiterspelen in Kentucky, moesten ze in 2011 (mede door de verkoop van Totilas) een stapje terugdoen. In datzelfde jaar verraste het Britse team door op historische wijze goud te pakken en reed Charlotte Dujardin haar eerste grote kampioenschap. Tevens het jaar waarin Exquis Nadine afscheid nam van de dressuursport. Fotograaf Arnd Bronkhorst legde het op de gevoelige plaat vast.

Hans Peter Minderhoud met Exquis Nadine (Partout x Roemer) en zijn groom Anna Visser.

Matthias Alexander Rath reed in 2011 zijn eerste grote kampioenschap met Totilas (Gribaldi x Glendale). In de Grand Prix kwamen ze nog tot een derde plaats, in de Special tot plaats vier om uiteindelijk op plaats vijf in de kür te eindigen.

In 2011 maakte het publiek kennis met Charlotte Dujardin en Valegro (Negro x Gershwin). Hier is het duo te bewonderen in een van de trainingen.

Na het vertrek van Totilas kon Edward Gal op het EK rekenen op de fijn dravende merrie Sisther de Jeu (Gribaldi x Amor). In de Grand Prix kwamen ze tot de zeventiende plaats en mochten daardoor als vierde Nederlandse combinatie niet van start in de Special.

Patrik Kittel was met KWPN-hengst Scandic (Solos Carex x Amiral) goed voor de bronzen medaille in de kür op muziek. Dat lukte hen door een score van 83,429% bij elkaar te rijden.

De Spaanse sensatie: Juan Manuel Muñoz Diaz en zijn Fuego eindigden op plaats zes in de kür.

Carl Hester en Uthopia (Metall x Inspekteur) begonnen indrukwekkend aan het EK door de Grand Prix te winnen. Vervolgens was er individueel zilver in de Special én de kür.

Laura Bechtolsheimer deed goede zaken met Mistral Hojris (Michellino x Ibsen) en won individueel brons in de Special. Daarnaast leverde ze een belangrijke bijdrage aan het teamgoud voor Groot-Brittannië.

Voor Nederland leverde Sander Marijnissen met Moedwil (Goodwill x Beaujolais) de derde score en kreeg de zilveren teammedaille omgehangen. In de Special kwamen ze uit op plaats zeventien.

Adelinde Cornelissen werd met Parzival (Jazz x Ulft) nog tweede in de Grand Prix, maar overtuigde daarna door Europees kampioen te worden in zowel de Special als de kür.

Matthias Alexander Rath en Totilas in de ereronde

Na een vierde plaats in de Grand Prix, een zesde in de Special en een negende in de kür kende Charlotte Dujardin een grandioos debuut op een EK.

Het Europees kampioenschap vormde de perfecte gelegenheid om Exquis Nadine afscheid te laten nemen van de dressuursport

Het gezicht van Patrik Kittel spreekt boekdelen als hij beseft dat hij brons heeft gewonnen

Foto’s: Arnd Bronkhorst

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.