Ga naar hoofdinhoud

Belgen domineren tweede hoofdrubriek Opglabbeek

Waar er in de eerste rubriek over 1,40m slechts één Belgische ruiter in de top 5 eindigde in Opglabbeek, waren het in de tweede proef de thuisrijdende combinaties, die de rubriek domineerden. Jody Bosteels ging er met de zege vandoor en Leonie Peeters eindigde op de tweede plaats.

Bosteels zat voor deze rubriek in het zadel van Daytona de Muze en stuurde de Cento-dochter het snelst foutloos rond. Zijn landgenote Peeters had Sunny Girl gezadeld en was goed voor de tweede foutloze tijd met de zeventienjarige dochter van Leuthen II. Antonio Alfonso was met Unforgettable de enige buitenlander in de top drie. De Italiaan stuurde de Valentino-zoon in de derde tijd over de eindstreep.

Verlooy en Caruso 472

Jos Verlooy en David Jobertie maakten de top 5 compleet. Verlooy kwam in actie met zijn nieuwe troef Caruso 472 en werd vierde met de zoon van Cornet Obolensky. Begin deze maand werd de ruin, die drie jaar op rij de finale haalde van het WK voor jonge springpaarden onder Christian Ahlmann, door Axel Verlooy aangekocht en dit was alweer het  tweede internationale optreden onder zijn nieuwe ruiter. Jobertie en de achtjarige Diamant de Semilly Un Diamant d’Azif eindigden op de vijfde plaats.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Equnews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.