Ga naar hoofdinhoud

Belgen falen in St Gallen, Ierland wint

Het Belgische springteam is er vanmiddag in St Gallen niet in geslaagd om een aanzienlijk aantal Furusiyya-punten te verdienen. In de door Ierland gewonnen landenwedstrijd eindigde het team van Dirk Demeersman als zevende.

Er stond vandaag veel op het spel voor de Belgen. Doordat het eerste onderdeel van de Furusiyya-reeks in Lummen was afgelast, raakten de Belgen hun mogelijkheid om een keer wat minder te presteren kwijt: elke wedstrijd zou zwaar meetellen.

Maar het lukte opnieuw niet om bovenin het klassement te eindigen. Jos Verlooy en Caracas sprongen als enige duo een hele goede foutloze omloop in de tweede ronde. Nicola Philippaerts (H&M Zilverstar T) herhaalde het resultaat van de eerste ronde: zij raakten opnieuw geen enkele balk aan, maar kregen een voetje in de waterbak.

Broer Olivier Philippaerts (H&M Cabrio vd Heffinck) kreeg 8 strafpunten aangerekend. Het schrapresultaat kwam opnieuw van Gudrun Patteet (Sea Coast Pebbles Z), die 28 strafpunten verzamelde. In de tweede ronde begon het heel hard te regenen. Dit zorgde voor wat problemen in het parcours van de Sea Coast-amazone.

In de tweede ronde kregen de deelnemers te maken met hevige regen, wat de prestaties van de meeste deelnemers niet ten goede kwam. Uiteindelijk behaalde Ierland het beste resultaat, met slechts 8 strafpunten over de twee omlopen.

Greg Patrick Broderick en MHS Going Global (v. Quidam Junior I) sprongen twee fenomenale nulrondes. Denis Lynch en All Star (v. Argentinus) kregen twee keer een springfout. Bertram Allen en Molly Malone V (v. Kannan) hadden een miscommunicatie in de eerste ronde (wat resulteerde in 10 strafpunten), maar sprongen een prachtige nulronde in de tweede omloop.

Cian O’Connor en Good Luck (v. Canturo) kregen een springfout in de eerste ronde, maar maakten dat meteen goed met een mooie nulronde in de tweede omloop. Zo kreeg het Ierse team slechts 8 strafpunten in totaal, en dat was genoeg voor de overwinning.

Ook voor de Ieren stond er veel op het spel. Bondscoach Robert Splaine gebruikte St Gallen als zichtwedstrijd voor de invulling van de aan Ierland toebedeelde individuele startplaats op de Olympische Spelen.

Vier landen deelden ex eaquo de tweede plaats. Amerika, Zweden, Frankrijk en Duitsland verzamelden elk 12 strafpunten.

Zwitserland eindigde op de 6de plaats na 20 strafpunten. Tsjechië eindigde laatst met 38 strafpunten.

Uitslag

Bron: Equnews.be / Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.