Ga naar hoofdinhoud

Belgen sterk van start op Zilveren Spoor

In maar liefst 4 van de 5 rubrieken bleef de overwinning in eigen land tijdens de openingsdag van het CSI 3* en 1* op het vernieuwde hippisch centrum Het Zilveren Spoor in Moorsele. Geoffrey Cobbout tekende in het 1.35m tweefasen zelfs voor de eerste en tweede plek. Hij won de rubriek met ID1 (v. Diamant de Semilly) in 37,41 en werd tweede met Uomini (v. Portofino) in 39,19.

De derde plaats in deze rubriek ging naar Benjamin Hedin met Tanka Une Prince (v. Kashmir van Schuttershof). Hij was aanmerkelijk langzamer met een tijd van 42,18 seconden. In deze rubriek was er een twaalfde plek voor Kim Emmen. De amazone reed Eclips (v. Baloubet du Rouet) foutloos rond en reed na 49,99 seconden door de finish.

Zevenjarigen

In de rubriek voor zevenjarige springpaarden was het Lieven Devos die de Belgische eer hoog hield. Ook ditmaal was het een Diamant de Semilly-nazaat die met de eer ging strijken. Met de BWP-gefokte Kusama (mv. Capitol I) reed hij een foutloos tweefasenparcours en finishte in 31,52. Elin Uppling uit Zweden finishte ruim 3 seconden later met Zarko DS Z (v. Zento) en werd tweede. Bart Bles werd in deze rubriek achtste met Allegria du val Henry (v. Quite Easy).

Vijf- en Zesjarigen

Arnoud Doem pakte de overwinning in de openingsrubriek voor vijf- en zesjarige paarden. Met Findlay du Moulin a Papier (v. Utah van Erpekom) was hij foutloos in 31,74. Het foutloze resultaat in 32,16 van Harm Lahde uit Duitsland met Comme Fleur  (v. Calido I) was goed voor de tweede plek. Fransman Gilles Murigneux met Freud del Cabanon (v. Filou de Muze) eindigden op plek drie.

Voor Nadieh van den Brink en de vijfjarige Hertogin VI S (v. Ramiro Z) lag er bij de prijsuitreiking een vijfde plek klaar. Ook zij reed foutloos rond, maar was met een tijd van 32,92 niet snel genoeg voor de top drie.

Bekijk hier alle resultaten van woensdag.

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.