Ga naar hoofdinhoud

Belgische EK teams bekendgemaakt

De Belgische sportfederatie heeft alle teams voor het EK in Gothenburg bekendgemaakt. Bij het springen gaan de ervaren rotten mee. Chef d'Equipe Peter Weinberg kiest voor Bruynseels, Devos, Philippaerts, Wathelet en Guéry. Dressuurcoach Sjef Janssen heeft de dames Verwimp, Verliefden en Roos in het team.

Het Belgische springteam bestaat louter uit grote namen die dit jaar alweer indruk hebben gemaakt op de internationale podia: Niels Bruynseels komt naar Zweden met Cas de Liberté (v. Cracky Z), teamgenoot Pieter Devos heeft Espoir (v. Surcouf de Revel) bij zich. Olivier Philippaers rijdt op H&M Legend of Love (v. Landzauber), Gregory Wathelet neemt de Cornet Obolensky-dochter Coree de Hus mee en Jérôme Guéry gaat de strijd aan op Grand Cru van de Rozenberg (v. Malito de Reve).

Het Belgische springteam behoort zowel in de individuele strijd als bij de landenwedstrijd tot de kanshebbers.

Dressuurdames

De drie dressuurdames die in Zweden gaan strijden zijn ook bekend. Belgisch Dressuurkampioene  Jorinde Verwimp verschijnt in de ring met Tiamo (v. Lester), Fanny Verliefden brengt Indoctro v/d Steenblok (v. Rubin Royal) mee en Laurence Roos komt met Fil Rouge (v. Stedinger) aan de start.

 

Bron: KBRSF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.