Ga naar hoofdinhoud

Belgische overwinningen op slotdag Z-Tour

Gudrun Patteet hier met Sea Coast Ferly Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Zaterdag reden vooral de Duitsers sterk in de Z-Tour, vandaag waren er op de slotdag twee Belgische overwinningen in de Ratina Z Arena. De driesterren wedstrijd over 1,45m werd vanochtend gewonnen door Francois Mathy jr. en vanmiddag werd het 1,50m opgeëist door Gudrun Patteet. 

Twaalf deelnemers wisten het basisparcours over 1,50m zonder fouten te overwinnen. Alleen de top vijf liet ook in de barrage de balken met rust. Gudrun Patteet reed de schimmelmerrie Sea Coast Ferly als snelste rond in 35,14 en won daarmee niet alleen de wedstrijd maar ook een checque van ruim 8.000 euro.

De voor Egypte rijdende Abdel Said reed de dertienjarige schimmelhengst Vingino naar de tweede plaats in 35,39 seconden, nipt voor Belg Gilles Dunon met Fou de Toi van de Keihoeve. De Zweedse Anna Persson werd in het zadel van Cash Man vierde voor de Deen Andreas Schou met de pas achtjarige Chalisco.

In alle vroegte werd het 1,45m direct op tijd verreden. Francois Mathy jr. liet met Elvis van de Vrunte aan zijn collega’s zien hoe je dat doet. In 65,65 seconden was de Belg ruim drie seconden sneller dan Andreas Kreuzer uit Duitsland met Copperfield. De derde plaats was voor  Gudrun Patteet met de Diamant de Semilly-zoon Sea Coast Diamant Z.

Leopold van Asten pakte met VDL Groep Zagreb een bescheiden elfde prijs mee door foutloos te blijven in een tijd van 74,98 seconden.

Klik hier voor de uitslag van het 1,45m
Klik hier voor de uitslag van het 1,50m

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.