Ga naar hoofdinhoud

Bengtsson hoopt dat hij het een beetje droog kan houden

Rolf-Göran Bengtsson met Casall. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Voorafgaand aan het officiele afscheid van Casall, dat vandaag na de Grand Prix in Hamburg plaatsvindt, maakte Longines Global Champions Tour een video waarin Rolf-Göran Bengtsson vertelt over zijn tophengst.

“Nu komt het echt dichtbij. Tot nu toe wist je dat er nog een paar wedstrijden aan kwamen, dat het nog niet echt voorbij was, maar nu zijn we in Hamburg en komt het echt dichtbij”, vertelt Bengtsson in de video.

Zelf opgeleid

De hengst is heel speciaal voor de Zweedse ruiter, hij heeft hem zelf opgeleid en hij vormt dus al jaren een combinatie. “Ik heb veel paarden gereden, maar hij is mijn beste paard ooit. De Global Champions Tour is echt zijn ding. Zo veel foutloze rondes en barrages en eindelijk is het vorig seizoen gelukt om de GCT te winnen”, vertelt Bengtsson.

Nafok

Dat de hengst het in de ring op het hoogste niveau opneemt tegen zijn eigen nakomelingen is heel bijzonder en volgens  Bengtsson moet hij er zo nu en dan ook echt voor strijden omdat ze gewoon erg goed zijn. “In staat zijn om zo lang topsport te bedrijven is zo bijzonder. Hij heeft het zo goed gedaan en we willen ermee ophouden voordat hij niet meer kan of niet meer wil.”

Hamburg

Bij het afscheid worden een paar video’s getoond en zal Bengtsson een paar vragen beantwoorden. “Ik hoop dat ik kan antwoorden zonder dat ik te veel moet huilen”, vertelt Bengtsson in de video. “Hij gaat echt een heel groot gat achterlaten en ik hoop dat ooit nog een keer zo’n paard de weg naar mijn stal zal vinden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.