Ga naar hoofdinhoud

Berber Dijkmans Eracantos verkocht aan Ben Maher

Berber Dijkman met Eracantos
De talentvolle Eracantos van Berber Dijkman gaat zijn carrière voortzetten in handen van de Britse topruiter Ben Maher. De nu negenjarige Cantos-zoon debuteerde op internationaal niveau in oktober met de Overijsselse amazone. In Mariënheem en Wierden werden de eerste klasseringen behaald in de 1*-wedstrijden.

Eracantos had de laatste maanden veel aandacht getrokken op een aantal nationale en internationale concoursen onder zijn 20-jarige amazone Berber Dijkman en enkele dagen geleden werd hij voor een deel verkocht aan de Britse topruiter Ben Maher.

Achtste in laatste internationale wedstrijd

De Cantos-zoon vond bij Young Rider Berber Dijkman het vertrouwen om optimaal te presteren. Hij sprong sinds een half jaar onder haar tot 1,30 niveau. Dijkman zag de toekomst rooskleurig in en had het plan met Eracantos als haar opkomende toppaard door te groeien naar hoger niveau. In een half jaar tijd sprong de niet al te grote bruine op spectaculaire wijze bijna keer op keer dubbel nul. Zo werd het duo achtste op de slotdag van Indoor Wierden in de 1* 1,25m-rubriek, het laatste internationale optreden van Eracantos onder Dijkman.

Inmiddels bij Maher op stal

De kwaliteiten van het fokproduct van P. Pool uit Boelenslaan bleven niet onopgemerkt. Toen Berber Dijkman persoonlijk door Ben Maher werd benaderd, stemde ze er in toe dat hij Eracantos kon proberen. De respectvolle manier van rijden door de Brit maakte dat de jonge amazone er vrede mee kon hebben om de gevoelige Eracantos af te staan aan Maher. Inmiddels is Eracantos verhuisd naar de stallen van Ben Maher.

Bron
Paardenkrant-Hores.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.