Ga naar hoofdinhoud

Bernadette Pujals domineert nationale kampioenschappen Mexico

Dressuuramazone Bernadette Pujals is niet vaak in haar thuisland Mexico voor het rijden van wedstrijden. Afgelopen weekend was ze naar twee jaar afwezigheid weer terug en won direct de nationale titels in de Zware en Lichte Tour. Op haar Olympiade-paard Heslegaards Rolex pakte ze de titel in de Grand Prix en met Baron de Ley W was ze oppermachtig in de Lichte Tour.

Bernadette Pujals traint en rijdt voornamelijk in Europa. Ze laat zich begeleiden door de Duitse topamazone Dorothee Schneider. Onder de hoede van Schneider wist Pujals de Spelen van Rio te bereiken, de tweede Spelen voor de Mexicaanse na Hong Kong waar ze zelfs zesde in de Special werd.

Nationaal kampioene

Terug in Mexico was Bernadette Pujals te sterke voor al haar concurrenten op de nationale kampioenschappen. Ze scoorde met het Deense paard Heslegaards Rolex (v. Rubin) 66.300% in de Grand Prix en in de kür 69.917%. In de Lichte Tour had Pujals de Hannoveraan Baron de Ley W (v. Breitling W) onder het zadel en kreeg 71.404% in de Prix St. Georges en 71.125% in de Inter 1-kür.

Bron Dressage-news/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.