Ga naar hoofdinhoud

Bernhard Maier: ‘Paddys Darco is een heel moeilijk paard’

De Oostenrijker Bernhard Maier veroorzaakte veel ophef op internet na de wanvertoning met zijn paard Paddys Darco in het 1,40m op CSI in Wiener Neustadt. De Oostenrijkse Bond heeft hem inmiddels een voorlopige schorsing van drie maanden opgelegd. Zelf gaf Maier gisteren een verklaring over het gebeuren op de internetsite Equestrian Worldwide: "Er wordt een smerige hetze tegen mij gevoerd."

Na aanleiding van alle beschuldigingen heeft Bernhard Maier op EQWO.net zijn verhaal gedaan over, naar zijn mening, de werkelijke toedracht.

Beste springpaard in Ierland

Paddys Darco is door twee sponsoren dit voorjaar gekocht voor zijn dochter Johanna Sixt. Volgens Maier een paard met veel potentie. “Paddy was als vijfjarige het beste springpaard in Ierland en werd voor veel geld naar Amerika verkocht. Daar werd het paard niet goed gereden en hij verloor meer en meer het vertrouwen.”

Eerst zelf onder het zadel

Via Qatar kwam Paddys Darco in handen van de sponsoren van Maier. De zoon van Darco was bestemd voor de bijna 19-jarige dochter Johanna Sixt. Vanwege het moeilijke karakter van het paard nam Bernhard Maier het paard eerst zelf onder het zadel.

Moeilijk paard

“We waren ons ervan bewust dat mijn dochter het paard niet direct rijden kon”, aldus Maier. “Omdat het om een heel moeilijk paard gaat, heb ik de training op me genomen. Ik wil het paard weer op de goede weg brengen zodat hij weer op de internationale concoursen kan gaan. Ook ben ik van mening, dat ondanks dit absoluut mislukte parcours in Wiener Neustadt, ik op de goede weg ben.”

Smerige hetze

Op EQWO.net wordt een video getoond van een wedstrijd waar het wel goed ging met Paddy. Volgens Maier wordt er een smerige hetze tegen hem gevoerd nu hij weer op concoursen aan de start verschijnt. “Allemaal afgunst tegen mij en mijn dochter Johanna Sixt, die heel goed rijdt. Ik denk dat de onze eenvoudige komaf de oorzaak van de hetze is en we op eigen kracht een weg in de sport vinden. We werken hard en willen met alle onze inspanningen goede prestaties neerzetten voor de Oostenrijkse springsport.”

Lees de volledige verklaring van Bernhard Maier op EQWO.net.

Lees hier de eerdere berichtgeving op Horses.nl.

5 reacties op “Bernhard Maier: ‘Paddys Darco is een heel moeilijk paard’

  • me

    BULLSHIT! a horse that is not easy should not go in an International until he is ready to show! and if he is not ready -Retire! get out! this is NO place for schooling! and there is a lot to blame of the Jury as well!!!
    A real sportsman should know better then to show a horse like that!

    The fact that the horse was once good is not relevant . What we saw was pure cruelty and great shame to our sport! anything else is stupid excuses.

  • jos

    man kan gewoon niet rijden.zit constant achter met beweging tijdens de sprong. paard is pas 10 jaar! ga zelf eerst wat lessen nemen……..

  • marcel dufour

    Deze man maakt duidelijk dat hij de boodschap niet begrepen heeft.
    Daarom zal in dit geval alleen een hele lange schorsing eventueel nog kunnen werken.

  • Fleur

    Een paard dat volgens hem verkeerd gereden is geweest en daardoor het vertrouwen verloor, moet dus op deze manier met hem het vertrouwen terug vinden ?? Dat is toch erg knap!
    Goede prestaties neerzetten? Elke degelijke ruiter op dit niveau zou de eer aan zichzelf houden en omkeren, niet zo een schandelijke ronde toch nog willen uitrijden. Paard geraakte al niet rond op de 1m30, dat spreekt toch voor zich ?!
    Niemand met kennis van zaken zag hier de meerwaarde van in, zo een praktijken horen daar echt niet thuis.
    En wat heeft eenvoudige komaf hier mee te maken? Mensen oordelen in deze casus op feiten die ze zien! Als hij op deze manier Oostenrijk wil vertegenwoordigen in de springsport, goed bezig, het komt al duidelijk in de belangstelling.
    Een schorsing is zeker en vast niet misplaatst, Dank u wel!

  • sven

    Wat bezielt de eigenaar om dat paard te kopen voor zijn dochter die dat paard naar eigen zeggen niet kan rijden. En wat bezielt die eigenaar om dat paard bij die stuntel weg te zetten ?? Welke personen zitten achter de verkoop van dat paard naar deze paarden leken ? Hebben zij geen verantwoordelijkheid ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.