Ga naar hoofdinhoud

Bert Romp geeft zijn generatie het nakijken

Bert Romp met Contento Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De snelste grijsaard van de 'Jumping Legends' heette vanavond op het 50-jarige jubileumfeest van Indoor Brabant Bert Romp. De 58-jarige pensionado van de springsport gaf negen generatiegenoten van de grijze golf het nakijken.

In de eerste omloop stak hij zijn armen boven de laatste oxer al in de lucht, alsof de buit al binnen was. Maar daarvoor moest Romp met Contento nog een barrage rijden tegen acht ‘bejaarde’ collega’s. Alleen Johan Heins – met 69 de oudste deelnemers – strandde in de eerste omloop met een balkje.

Dirk Demeersman

Dirk Demeersman (met 52 jaar de Benjamin van het stel) ging aanvankelijk aan de leiding, na een slimme race over korte lijnen met Jaguar van Paemel. Franke Sloothaak (58 al weer) deed nog wel een moedige poging. Hij zat vandaag voor het eerst op Hypericum C, voor de gelegenheid ter beschikking gesteld door Piet Raijmakers.

Milton en Walzerkönig

Sloothaak herinnerde zich het jaar op Indoor Brabant dat hij ’s morgens voor de Grote Prijs Milton losreed voor John Whitaker, terwijl Whitaker plaatsnam op Walzerkönig. “We werden die dag eerste en tweede in de Grote Prijs van ’s Hertogenbosch”, vertelde Sloothaak.

Friese Duitser

Maar dit keer geen podiumplaats voor Sloothaak. Richting dubbelsprong kwam de Friese Duitser niet goed uit, waardoor de insprong sneuvelde.

Jachtrit

Alleen laatste starter Piet Raijmakers kon het Brabantse feestje, dat voor Bert Romp al in de steigers stond, nog naar zijn hand zetten. De 60-jarige grootheid uit Asten nam zeven jaar geleden afscheid van de sport, maar was vanavond eventjes weer helemaal terug. Raijmakers koos voor een jachtrit over lange lijnen en kwam aan de meet ruim een halve seconde tekort.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.