Ga naar hoofdinhoud

Bertram Allen voor tweede jaar op rij Springruiter van het Jaar

Het in Duitsland gevestigde toptalent Bertram Allen vloog afgelopen maandag naar zijn geboorteland Ierland om een ereprijs in ontvangst te nemen. Het 20-jarige Ierse 'wonderkind' was daar namelijk voor de tweede achtereenvolgende keer uitgeroepen tot Springruiter van het Jaar.

Bertram Allen over zijn eretitel: “Het is altijd leuk om erkenning in eigen land te krijgen. Het was een ongelooflijk jaar. Mijn persoonlijke hoogtepunt was absoluut de overwinning in de Aga Khan Nations Cup op de Royal Horse Show in Dublin.”

De huidige nummer negen van de FEI-wereldranglijst, heeft het afgelopen jaar talloze overwinningen behaald in de internationale springsport. Daaronder de derde plaats op de Wereldbekerfinale in Las Vegas met Molly Malone V. In juli wist Allen als jongste ruiter ooit de Grote Prijs van de Longines Global Champions Tour Grand Prix in Parijs te winnen. Voor deze klus had de jonge Ier zijn KWPN’er Romanov gezadeld.

“Mijn grote doel voor 2016 is kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio. De Spelen zijn het hoogtepunt in de carrière van ieder sporter, dat is waar iedereen voor gaat!”

Bron: Horses/HorseSportIreland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.