Ga naar hoofdinhoud

Beslag op Chippendale

Chippendale
Het nichtje van de koning van Bahrein, de 20-jarige Maryam Al-Khalifa, heeft beslag laten leggen op het 50%-eigendom van de achtjarige KWPN-hengst Chippendale (v. Lord Leatherdale) van mede-eigenaar Van Olst Horses. “Het oneens zijn met het management van Van Olst Horses, betreffende Chippendale", is een van de redenen die de in Engeland woonachtige Al Khalifa aanvoert tot inbeslagname. Het kort geding is op 29 april in de rechtbank van Breda.

Chippendale staat momenteel ‘in bewaring’ in de stallen van Jan Brouwer te Zevenhuizen. Al Khalifa’s advocaat is Stephan Wensing en Al Khalifa’s huidige Nederlandse zaak vertegenwoordiger is Marthijs Brouwer. Van Olst wordt juridisch bijgestaan door Schelstraete Advocaten.

Chippendale is in 2014 door Anne van Olst enkele malen succesvol uitgebracht in de internationale Lichte Tour. Inmiddels is de hengst in de training gevorderd tot het hoogste niveau en beheerst alle Grand Prix-oefeningen. De KWPN-gekeurde hengst is onder meer erkend bij het Oldenburger Verband en Hannover. Chippendale is tot nader bericht alleen via diepvriessperma beschikbaar voor de dekdienst.

Bron: Persbericht Van Olst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.