Betagravin en Torano debuteren met overwinning

Jimmy Torano en Betagravin Foto: Sportfot

De 1,40m-rubriek op het Winter Equestrian Festival was het eerste optreden van de Amerikaan Jimmy Torano met de KWPN-merrie Betagravin. Het paar sloot hun debuut af met een eerste plaats. In de snelheidsrubriek troefde Torano zijn landgenotes Lauren Hough en Laura Chapot af.

Torano heeft de elfjarige Quasimodo Z-dochter Betagravin pas enkele weken onder het zadel. Het fokproduct van de familie Maat uit Balkbrug begon haar carrière onder Franklin Posmus en kwam via de Italiaan Daniele Augusto Da Rios in Amerikaanse handen.

Snel en voorzichtig

“Ze deed het super,” vertelde Torano na zijn overwinning. “Ik heb haar nu vijf rubrieken gestart en ze won er twee en was een keer derde. Ze is heel snel en heel voorzichtig. Zondag start ik haar voor het eerst in de grote tour.”

Hough en Chapot

In de 1,40m hoge snelheidsrubriek had Jimmy Torano en Betagravin 55,60 seconden nodig voor de overwinning. Lauren Hough werd op Canasta Z (v. Canabis Z) tweede in 56,89 seconden, en Laura Chapot reed haar Thornhill Kate (v. Courage II) in 59,49 seconden naar de derde stek.

Meer KWPN

Op de plaatsen vijf en zes kwamen nog twee KWPN fokproducten. Marilyn Little debuteerde met de Lupicor-zoon Adamo van fokker Mulder uit Heino op de vijfde plaats en Michael Desiderio reed Aminka (v. Ephebe For Ever) naar de zesde plaats. De merrie werd in 2005 bij de familie Anderson in Holten geboren en werd dor Willem Greve in de sport gebracht.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.